NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ κατηγορούν Ινδία, Ιταλία και Τουρκία για τους ψηφιακούς φόρους

Οι ΗΠΑ κατηγορούν Ινδία, Ιταλία και Τουρκία για τους ψηφιακούς φόρους

Οι φόροι ψηφιακών υπηρεσιών που υιοθετήθηκαν από την Ινδία, την Ιταλία και την Τουρκία κάνουν διακρίσεις εις βάρος των αμερικανικών εταιρειών και δεν συνάδουν με τις διεθνείς φορολογικές αρχές, όπως δήλωσε το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ την Τετάρτη, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανά αντίποινα.

Η USTR, δημοσιεύοντας τα ευρήματα των ερευνών της για τους ψηφιακούς φόρους, δήλωσε ότι δεν προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες αυτή τη στιγμή, αλλά «θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις διαθέσιμες επιλογές».

Οι έρευνες βρίσκονται μεταξύ πολλών ακόμη ανοιχτών του Τμήματος 301 του USTR, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δασμούς πριν ο Πρόεδρος Donald Trump εγκαταλείψει το αξίωμα ή στις αρχές της κυβέρνησης του εκλεγμένου Joe Bidem. Μεταξύ αυτών είναι βρίσκεται και μια έρευνα για τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών που έχει υιοθετήσει η Γαλλία.

Η USTR είχε ορίσει προθεσμία στις 6 Ιανουαρίου για την εφαρμογή δασμών 25% σε γαλλικά καλλυντικά, τσάντες και άλλες εισαγωγές αξίας περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ως αντίποινα για την ψηφιακή φορολόγηση.

Η ίδια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ψηφιακοί φόροι που επιβάλλονται από τη Γαλλία, την Ινδία, την Ιταλία και την Τουρκία κάνουν διακρίσεις εις βάρος μεγάλων εταιριών τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως η Google, το Facebook, η Apple και το Amazon.

Ανέφερε επίσης ότι οι φόροι της Ινδίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας είναι «παράλογοι», επειδή δεν είναι συμβατοί «με τις αρχές της διεθνούς φορολογίας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr