NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

WTTC: «Οι απαιτήσεις για εμβολιασμό πριν τα ταξίδια οδηγούν σε διακρίσεις»

WTTC: «Οι απαιτήσεις για εμβολιασμό πριν τα ταξίδια οδηγούν σε διακρίσεις»

​Η απαίτηση εμβολιασμών COVID-19 για τα διεθνή ταξίδια είναι παρόμοια με τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας και πρέπει να απορριφθεί, δήλωσε η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού.

«Δεν πρέπει ποτέ να απαιτείται εμβολιασμός για να βρούμε δουλειά ή να ταξιδεύουμε», δήλωσε η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), Gloria Guevara, μιλώντας σε συνεδρίαση του Reuters Next.

Καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αναπτύξουν τις διαδικασίες εμβολιασμών και να περιορίσουν την πανδημία, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρότειναν να είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός για τα αεροπορικά ταξίδια. Η Qantas Airways δήλωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει μια τέτοια απαίτηση.

«Διαφωνώ απολύτως με την προσέγγιση της Qantas», δήλωσε η Guevara, της οποίας η οργάνωση αντιπροσωπεύει έναν τομέα που αντιστοιχεί στο 10% της παγκόσμιας απασχόλησης. «Εάν απαιτείται εμβολιασμός πριν από το ταξίδι, αυτό μας οδηγεί σε διακρίσεις».

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών και τα φίλτρα στα αεροσκάφη σημαίνει ότι οι επιβάτες έχουν «λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν COVID σε αεροπλάνο από ότι σούπερ μάρκετ». «Πρέπει να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες και να δώσουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό για αυτές».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr