NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο «συναρμολογητής» των iPhone θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για άλλους

Ο «συναρμολογητής» των iPhone θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για άλλους
13_01_2021 | 12:11 13_01_2021 | 12:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η Foxconn και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely προχώρησαν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας που στοχεύει στην πώληση κατασκευής και υπηρεσιών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, σηματοδοτεί τη συνεχή επέκταση της Foxconn στον τομέα των αυτοκινήτων και αντικατοπτρίζει την επιθυμία της Geely να συνεργαστεί με εταιρείες τεχνολογίας.

Οι Foxconn και Geely θα παρέχουν παραγωγή αυτοκινήτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, έξυπνα συστήματα οδήγησης και άλλες υπηρεσίες σε παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Foxconn είναι πιο γνωστή ως η εταιρεία που συναρμολογεί τα iPhone της Apple. Πέρυσι, ξεκίνησε μια πλατφόρμα για να βοηθήσει τις εταιρείες αυτοκινήτων να κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και αυτό το μήνα, υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Byton για να βοηθήσει στην παραγωγή του πρώτου της οχήματος.

Εν τω μεταξύ, η Geely υπέγραψε συμφωνία με τον κινεζικό γίγαντα της αναζήτησης Baidu για να είναι μέτοχος μειοψηφίας σε μια νέα εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Η Geely θα είναι ο συνεργάτης κατασκευής στο νέο εγχείρημα της Baidu.

Θεωρητικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να απευθυνθούν στις Foxconn και Geely για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα επόμενα αυτοκίνητα τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr