NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συζητήσεις για «deal» 50 δισ. δολαρίων μεταξύ Carrefour και Couche-Tard

Συζητήσεις για «deal» 50 δισ. δολαρίων μεταξύ Carrefour και Couche-Tard
13_01_2021 | 15:15 13_01_2021 | 15:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η καναδική αλυσίδα παντοπωλείων Alimentation Couche-Tard προσέγγισε την γαλλική Carrefour σχετικά με μια εξαγορά που θα συνδύαζε τα δύο γκρουπ , σε ένα deal που θα ξεπερνούσε σε συνολική αξία τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως τόνισαν οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Η Couche-Tard, η οποία κατέχει το σήμα Circle K, πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη επαφή, σύμφωνα με πηγή των Financial Times, ενώ μια δεύτερη πηγή τόνισε ότι η Carrefour χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί την ιδέα.

Εάν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα προωθήσει την Couche-Tard στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και θα διαφοροποιήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της τα σούπερ μάρκετ μεγάλου μεγέθους της Carrefour καθώς και μικρότερα καταστήματα.

Η Couche-Tard, της οποίας η αξία φτάνει τα 37 δισ.δολαρίων, έχει από καιρό στοχεύσει σε επέκταση μέσω εξαγορών και ήταν ανάμεσα στους πλειοδότες πέρυσι για την Speedway, την αμερικανική αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης που ανήκε στη Marathon Petroleum και τελικά εξαγοράστηκε από την ιαπωνική Seven & i Holdings για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2019, επιδίωξε να εξαγοράσει την Caltex Australia σε μια συμφωνία 5,8 δισ. δολαρίων που θα οδηγούσε την εταιρεία να κερδίζει έδαφος στην περιοχή, αλλά η Couche-Tard αποχώρησε από τις συνομιλίες τον περασμένο Απρίλιο.

Η Couche-Tard, με έδρα το Μόντρεαλ, διαθέτει δίκτυο 9.200 καταστημάτων παντοπωλείου σε όλη τη Βόρεια Αμερική μέσω διαφόρων εμπορικών σημάτων, απασχολώντας περίπου 109.000 άτομα. Το γκρουπ[ έχει μικρότερη παρουσία στην Ευρώπη, όπου έχει λιγότερα από 3.000 καταστήματα. Διαθέτει επίσης πρατήρια καυσίμων, που βρίσκονται συχνά κοντά στακαταστήματα της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr