NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Bentley: Καλείται να καταστρέψει ρούχα, μετά από διαμάχη για το εμπορικό σήμα

Bentley: Καλείται να καταστρέψει ρούχα, μετά από διαμάχη για το εμπορικό σήμα

Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων καλείται να καταστρέψει μια σειρά ενδυμάτων, αφού έχασε δικαστική διαμάχη για τα εμπορικά σήματα με μια εταιρεία μόδας.

Το 2019, τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι η Bentley Motors είχε παραβιάσει το εμπορικό σήμα της Bentley Clothing, που έχει έδρα το Μάντσεστερ. Αυτό σήμαινε ότι η εταιρεία αυτοκινήτων δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα Bentley στη γκάμα ρούχων της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα, αφού έχασε και την έφεση που είχε ασκηθεί κατά της απόφασης, η κατασκευάστρια καλείται να καταστρέψει ρούχα με το λογότυπο Bentley έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση του 2019 σήμαινε ότι η Bentley Motors δεν θα μπορούσε πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα στη γκάμα ρούχων της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πρέπει επίσης να περιορίσει τη γκάμα της στο μέλλον σε «μπουφάν, μεταξωτές γραβάτες, καπέλα και κασκόλ», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Christopher Lees, διευθυντής της Bentley Clothing, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν χαρούμενη που το ζήτημα είχε επιλυθεί. Ο λιανοπωλητής ρούχων ιδρύθηκε το 1962 από τον επιχειρηματία Gerald Bentley και αργότερα εξαγοράστηκε από την οικογένεια Lees, το 1990.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν πλησίασε την αυτοκινητοβιομηχανία το 1998, με τη δικαστική διαμάχη να ξεκινά το 2017, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων. Η Bentley Motors έκανε ανεπιτυχείς προσπάθειες να ακυρώσει το εμπορικό σήμα Bentley της εταιρείας ενδυμάτων, το οποίο η τελευταία κατέχει από το 1982.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr