NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα ταξίδια δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα παλιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Airbnb

Τα ταξίδια δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα παλιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Airbnb

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, προέβλεψε ότι τα ταξίδια θα αλλάξουν μόνιμα λόγω της πανδημίας, με τους ανθρώπους να αναζητούν χιλιάδες μικρότερες πόλεις και να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να επισκεφθούν φίλους και οικογένεια.

Ο παραδοσιακός τουρισμός και τα ταξίδια σε αξιοθέατα κορυφαίων παγκόσμιων προορισμών θα παρουσιάσουν μειώσεις, λόγω του ότι οι ταξιδιώτες θα οδηγούν για να φτάσουν σε μικρότερες κοινότητες και θα πετούν λιγότερο για επαγγελματικές συναντήσεις.

Οι ταξιδιώτες «λαχταρούν για αυτό που τους αφαιρέθηκε», δήλωσε ο Chesky στο συνέδριο Reuters Next. «Δεν θέλουν να δουν την Times Square. Αυτό που λαχταρούν να κάνουν είναι να δουν τους φίλους τους και τις οικογένειές τους που δεν έχουν δει εδώ και πολύ καιρό».

Η startup δέχθηκε σημαντικό χτύπημα από την πανδημία COVID-19 στις αρχές του 2020 και η δραστηριότητα της μειώθηκε κατά 80% σε κάτι λιγότερο από οκτώ εβδομάδες.

Ωστόσο, καθώς περιορίστηκαν τα lockdown, περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν να κάνουν κράτηση σε σπίτια αντί για ξενοδοχεία, βοηθώντας την Airbnb να παρουσιάσει κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, με την εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο να αποκομίζει οφέλη από το αυξημένο ενδιαφέρον για ενοικίαση σπιτιών μακριά από μεγάλες πόλεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr