NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Wizz Air μας πάει Άμπου Ντάμπι - Τι απαντάει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η Wizz Air μας πάει Άμπου Ντάμπι - Τι απαντάει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το Άμπου Ντάμπι συνδέει η Wizz Air, η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα την Βουδαπέστη. Συγκεκριμένα, το πρώτο δρομολόγιο από την Αθήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ενώ τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι αυτά προβλέπεται πως θα συνεχιστούν και τον ερχόμενο χειμώνα.

Όπως είπαν τα στελέχη της μετά από ερώτηση του epixeiro.gr, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, η επιλογή της σύνδεσης γίνεται λόγω του ότι το Άμπου Ντάμπι θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστικό για τους Έλληνες ταξιδιώτες, τη στιγμή που η αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρουσιάζει εξαιρετική «ανθεκτικότητα» στις τρέχουσες συνθήκες (έχοντας και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού βάσει πληθυσμού, μετά το Ισραήλ), αποτελώντας και μια επιλογή για χειμερινές διακοπές στον ήλιο.

Φυσικά, υπάρχουν και οι «ιστορικοί δεσμοί», με την Ελλάδα να διατηρεί έναν σημαντικό ρόλο για την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψιν τα ταξίδια που πραγματοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς αλλά και τον αριθμό των Ελλήνων που κατοικούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο βασικός στόχος, σε κάθε περίπτωση, είναι να αξιοποιηθεί η ελληνική αγορά αναψυχής και τουρισμού, με τους Έλληνες που επιθυμούν να περάσουν χρόνο στο Άμπου Ντάμπι και ευρύτερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όσον αφορά στο εάν η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους σκέφτεται να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ώστε να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της (με την συζήτηση για τα σχετικά πιστοποιητικά να έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, μετά και την επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού), η απάντηση είναι «όχι», με τα στελέχη της να θεωρούν πως δεν είναι αυτός ο ρόλος τους.

Εντούτοις, η εταιρεία υποστηρίζει μια λύση «που θα κάνει τα ταξίδια ευκολότερα και πιο ασφαλή για όλους», στηρίζοντας την ιδέα μιας πανευρωπαϊκής κοινής στρατηγικής στην εποχή της πανδημίας. Και αυτό λόγω του ότι αυτή τη στιγμή «έχουμε διαφορετικούς περιορισμούς σε κάθε χώρα, που αλλάζουν πολύ γρήγορα, ακόμη και καθημερινά ή εβδομαδιαία, δημιουργώντας και αντιφάσεις», κάτι που κάνει τη ζωή των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιωτών πολύ δύσκολη.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα, από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν βρίσκεται στην πράσινη λίστα του Άμπου Ντάμπι, με τα στελέχη της Wizz Air να θεωρούν πως θα επιστρέψει σύντομα στην προηγούμενη κατάσταση (όπου δεν απαιτείται καραντίνα). Για την ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους, οι πτήσεις της μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πύλη» για το Ντουμπάι, καθώς εάν κάποιος ταξιδέψει μέχρι το Άμπου Ντάμπι, μπορεί να πάρει ένα ταξί και να βρίσκεται στο Ντουμπάι μέσα σε 1 ώρα, όπου δεν χρειάζεται καραντίνα. Στο Άμπου Ντάμπι, αυτή τη στιγμή, απαιτείται καραντίνα.

wizzairathens.jpg?mtime=20210115215853#asset:238382

Η Wizz Air ξεκίνησε την δραστηριοποίηση της στην Ελλάδα το 2004, προσφέροντας οικονομικά ταξίδια προς 14 χώρες και 62 προορισμούς. Έχει μεταφέρει 2,4 εκατομμύρια επιβάτες και έχει υποστηρίξει περισσότερες από 1800 θέσεις εργασίας. Όσον αφορά στο Άμπου Ντάμπι, στοχεύει να εξελιχθεί στον κορυφαίο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην περιοχή, με 50 αεροσκάφη τελευταίας γενιάς μέσα στην επόμενη δεκαετία, συμβάλλοντας στον τουρισμό και στη διαφοροποίηση της οικονομίας.

Η εταιρεία σημειώνει πως, στη 16ετή ιστορία της, έχει καταφέρει να εξελιχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο «πράσινη» ευρωπαϊκή αεροπορική, με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας πάντα ως στόχο να «απελευθερώσει τις ζωές των ανθρώπων μέσω των προσιτών ταξιδιών» και με την δέσμευση να τριπλασιάσει τον στόλο της σε σχεδόν 300 αεροσκάφη μέχρι τα τέλη του 2026. Ο αριθμός των επιβατών που εξυπηρέτησε κορυφώθηκε το 2019, στα 41,7 εκατ. Το 2020, ελέω covid, ο αριθμός έφτασε τους 16,6 εκατ.

Η Wizz Air διαθέτει 40 βάσεις σε 21 χώρες και περισσότερες από 920 διαδρομές, σε 170 προορισμούς και 47 χώρες. Στόχος της στρατηγικής Wizz @ 300 (που αναφέρεται στα 300 αεροσκάφη) είναι να εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, να φτάσει τους 10.000 εργαζομένους, να παρουσιάζει κέρδη 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και να πραγματοποιεί 2000 νέες προσλήψεις τον χρόνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr