NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Φάρμα Καραλάκης: Βότανα, εξωτικά λαχανικά και άγρια χόρτα από την Κρήτη [video]

Φάρμα Καραλάκης: Βότανα, εξωτικά λαχανικά και άγρια χόρτα από την Κρήτη [video]
22_01_2021

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece, Επιχειρήσεις & Know-how

​H οικογένεια Καραλάκη καλλιεργεί βιολογικά στα θερμοκήπιά της, όλα τα βότανα και τα άγρια χόρτα της Κρήτης, καθώς επίσης και εξωτικά λαχανικά. Με αποφασιστικότητα και επιμονή αναδεικνύει εμπορικά την ιδιαίτερη χλωρίδα της Κρήτης αλλά και τη δυνατότητα του κρητικού χώματος να παράγει σχεδόν τα πάντα, από βολβούς, σιναπόφυλλο και νεροκάρδαμο, μέχρι λεμονόχορτο, εστραγκόν και βασιλικό με άρωμα γλυκάνισου και κανέλας.

«Δουλεύουμε όλοι συνεταιριστικά για ένα καλύτερο μέλλον» σημειώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Μάνος Καραλάκης, και η Υπεύθυνη Πωλήσεων, Μαρία Καραλάκη. Η επιχείρηση έχει εστιάσει στον τρόπο καλλιέργειας και ασχολείται με βιολογικές καλλιέργειες τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια.

Τα προϊόντα κυμαίνονται από τα πολύ απλά και κοινότυπα μέχρι τα πιο ιδιαίτερα και delicatessen λαχανικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όπως φύλλα καπουτσίνο, δροσουλίτη και άνθη που τρώγονται, που είναι εδώδιμα.

Μαζί με την εταιρεία δουλεύουν και έμποροι, τροφοδότες, μικροί παραγωγοί, όλοι συνεταιριστικά «για ένα καλύτερο μέλλον». «Η τοπική παραγωγή μπορεί να καλύψει τη ζήτηση όσον αφορά στα γεωργικά προϊόντα, μιας και υπάρχει πληθώρα, πόσο μάλλον στην Ιεράπετρα».

«Πρέπει να υπάρχει η συντονισμένη προσπάθεια παραγωγών, επιχειρηματιών και ταυτόχρονη στήριξη από το κράτος, ώστε να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα του κάθε παραγωγού» τονίζουν οι επικεφαλής της εταιρείας, που έχει «εδραιωθεί στην κρητική και ελληνική αγορά με μακροχρόνιες συνεργασίες, με σεφ, καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια».

«Στα 25 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στον γεωργικό τομέα υπήρξαν πολλές σημαντικές στιγμές, με ορόσημο τη γνωριμία του Κ. Γιάννη Μπαξεβάνη με τον πατέρα μας, Γεώργιο Καραλάκη, και ιδρυτή της εταιρίας μας Φάρμα Καραλάκης» σημειώνουν.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr