NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

GitHub: Παραιτείται η επικεφαλής HR, μετά από «λάθη» στην απόλυση Εβραίου υπαλλήλου

GitHub: Παραιτείται η επικεφαλής HR, μετά από «λάθη» στην απόλυση Εβραίου υπαλλήλου
18_01_2021 | 10:53 18_01_2021 | 10:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η GitHub, που ανήκει στη Microsoft, δήλωσε την Κυριακή ότι η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας παραιτήθηκε, μετά από έρευνα σχετικά με την απόλυση ενός Εβραίου υπαλλήλου, κατά την οποία διαπιστώθηκαν «σημαντικά σφάλματα κρίσης και διαδικασίας».

Στις 8 Ιανουαρίου, η GitHub απέλυσε έναν από τους υπαλλήλους της, αφού αυτός εξέφρασε την ανησυχία του για τους συναδέλφους του στην Washington, μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Ο υπάλληλος δήλωσε σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο TechCrunch ότι έκανε ένα σχόλιο στο Slack λέγοντας «stay safe homies, Nazis are about».

Άλλοι υπάλληλοι της GitHub εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τον λόγο που η εταιρεία απέλυσε τον υπάλληλο. Μετά από ανεξάρτητη έρευνα, διαπίστωσε «σημαντικά σφάλματα κρίσης και διαδικασίας» σχετικά με την απόλυση. «Η επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού μας ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε από την GitHub χθες το πρωί, Σάββατο, 16 Ιανουαρίου» δήλωσε η Chief Operating Officer, Erica Brescia.

Η Brescia είπε ότι η GitHub «ανέστρεψε αμέσως» την απόφασή της να «και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπό του». «Στον υπάλληλο θέλουμε να πούμε δημόσια: ζητούμε συγνώμη», είπε η Brescia. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Nat Friedman αναγνώρισε στην ανάρτηση ότι ο βίαιος όχλος περιλάμβανε «ναζί και υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

«Οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν ανησυχίες για τους Ναζί, τον αντισημιτισμό, την λευκή υπεροχή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης ή παρενόχλησης, σε εσωτερικές συζητήσεις», δήλωσε ο Friedman.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr