NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος παραγωγός Phil Spector - Ήταν στη φυλακή για φόνο

Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος παραγωγός Phil Spector - Ήταν στη φυλακή για φόνο
18_01_2021 | 11:38 18_01_2021 | 11:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Ο μουσικός παραγωγός Phil Spector, που έγινε διάσημος για το περίφημο «wall of sound» που ανέπτυξε την δεκαετία του 60 για την παραγωγή ποπ και ροκ μουσικής και που καταδικάστηκε για δολοφονία το 2003, πέθανε σε ηλικία 81 ετών από COVID-19.

Ο Spector παρήγαγε 20 κορυφαίες επιτυχίες μεταξύ 1961 και 1965 και συνέχισε να δουλεύει με τους Beatles στο «Let It Be», καθώς και με τον Leonard Cohen, τους Righteous Brothers και τους Ike και Tina Turner.

Διαγνώστηκε με COVID-19 πριν από τέσσερις εβδομάδες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από το κελί του, όπου βρισκόταν μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της ηθοποιού Lana Clarkson.

Η 40χρονη Clarkson έχασε την ζωή της μετά από πυροβολισμό στο στόμα, από το όπλο του Spector στο φουαγιέ του παλιού σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 3 Φεβρουαρίου του 2003. Οι δύο συναντήθηκαν μερικές ώρες νωρίτερα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Χόλιγουντ.

Ο Spector καταδικάστηκε για δολοφονία δεύτερου βαθμού σε μια δεύτερη δίκη, μετά το αδιέξοδο της πρώτης δίκης το 2007. Η υπόθεση τράβηξε το παγκόσμιο ενδιαφέρον επειδή ήταν ευρέως γνωστός ως πρωτοπόρος της ροκ μουσικής. Το 1989, εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr