NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αποκτά μερίδιο 20% στην Adani Green Energy

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αποκτά μερίδιο 20% στην Adani Green Energy
Φωτογραφία: Laurent Vincenti

Ο γαλλικός όμιλος Total συμφώνησε να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο 20% στην ινδική Adani Green Energy Limited από τον Όμιλο Adani, καθώς ενισχύει την παρουσία του στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Total δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απόκτηση του μεριδίου στην AGEL θα της προσφέρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας. Η Total και η Adani είχαν συνάψει συμφωνία συνεργασίας το 2018 στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η Adani Green Energy έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 20,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ένα μερίδιο 20% στην εταιρεία αξίζει περίπου 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

«Η είσοδό μας στην AGEL είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Total, Patrick Pouyanne.

«Δεδομένου του μεγέθους της αγοράς, η Ινδία είναι το σωστό μέρος για να εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας για την ενεργειακή μετάβαση που βασίζεται σε δύο πυλώνες: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φυσικό αέριο», πρόσθεσε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr