NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το WhatsApp καθυστερεί τις αλλαγές στους όρους λόγω της «σύγχυσης» των χρηστών

Το WhatsApp καθυστερεί τις αλλαγές στους όρους λόγω της «σύγχυσης» των χρηστών

Το WhatsApp αποφάσισε να καθυστερήσει μια ενημέρωση στην πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας, που προκάλεσε σύγχυση και αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών.

«Έχουμε ακούσει από τόσους πολλούς πόση σύγχυση υπάρχει γύρω από την πρόσφατη ενημέρωσή μας. Υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση που προκαλεί ανησυχία και θέλουμε να τους βοηθήσουμε όλους να κατανοήσουν τις αρχές μας και τα γεγονότα», δήλωσε η WhatsApp.

Οι ενημερώσεις σχετίζονται με λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και να αλληλεπιδρούν με επιχειρήσεις στο WhatsApp. Πέρυσι, η Facebook ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το WhatsApp θα μπορούν να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τις συζητήσεις τους με πελάτες, χρησιμοποιώντας την «ασφαλή υποδομή φιλοξενίας» της.

Ως μέρος αυτού, μια επιχείρηση μπορεί να δει το περιεχόμενο του μηνύματος μεταξύ αυτής και ενός χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για δικούς της σκοπούς μάρκετινγκ, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν διαφημίσεις.

Το WhatsApp ήταν έτοιμο να αρχίσει να ζητά από τους χρήστες να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους στις 8 Φεβρουαρίου, για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Ωστόσο, η υπηρεσία είπε ότι μεταθέτει την ημερομηνία.

Κανένας λογαριασμός δεν θα ανασταλεί ή θα διαγραφεί στις 8 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε η Facebook. Οι χρήστες θα έχουν «σταδιακά» την ευκαιρία να εξετάσουν την πολιτική «με τον δικό τους ρυθμό» προτού οι νέες επιχειρηματικές επιλογές εφαρμοστούν στις 15 Μαΐου.

Πολλοί χρήστες ανησυχούσαν ότι η ενημερωμένη πολιτική απορρήτου σήμαινε ευρύτερη κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ WhatsApp και Facebook.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr