NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε το ​Data Science Online Conference στο Inefan TV ​

Ολοκληρώθηκε το ​Data Science Online Conference στο Inefan TV ​
18_01_2021 | 17:50 18_01_2021 | 17:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το InfinityGreece, ενώ συντονιστές της ήταν ο Γιάννης Χαρχαντής και ο Παναγιώτης Φουσκολαγουδάκης από την ομάδα του InfinityGreece και του Inefan αντίστοιχα.

Ενημερωτικό διαδικτυακό συνέδριο (Online Conference) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στο κανάλι Inefan TV στην πλατφόρμα του YouTube με θέμα «Data Science Online Conference». Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αποστόλης Βλάχος και η Βίκυ Δρούγκα, μέλη των παραπάνω ομάδων, οι οποίοι παρουσίασαν το προφίλ των διοργανωτών και μίλησαν για τους στόχους και τις δράσεις κάθε ομάδας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ως πρώτη ομιλήτρια και καλεσμένη της εκδήλωσης, η κα. Αναστασία Κουλίνα, Data Science Consultant της συμβουλευτικής εταιρείας Accenture. Η κα. Κουλίνα από την εμπειρία της, μετέφερε στο κοινό τους βασικούς πυλώνες δράσης ενός σύγχρονου Data Scientist και τις τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες που καλείται να αναπτύξει. Κλείνοντας, περιέγραψε μία τυπική ημέρα ενός Data Scientist, δίνοντας έμφαση στη συνεχή αλληλεπίδραση που έχει με άλλες ομάδες μέσα σε μία εταιρεία.

Έπειτα, ακολούθησε ο κ. Παναγιώτης Υψηλάντης, Senior Advanced Analytics Specialist του ομίλου ΤΙΤΑΝ Cement Group, o οποίος μοιράστηκε με το κοινό του χρήσιμα εργαλεία και πρακτικές της επιστήμης της Ανάλυσης των Δεδομένων, ενώ παράλληλα εστίασε στην εφαρμογή του Data Science σε διαδικασίες βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εν συνεχεία, ο κ. Βάιος Τσαραπατσάνης, Data Science Associate της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, ανέλυσε την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που απολαμβάνει ο τομέας του Data Science τα τελευταία χρόνια και πώς μπορεί ένας φοιτητής να πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στον τομέα αυτό. Κλείνοντας, στάθηκε στη σημασία συμμετοχής ενός φοιτητή σε κάποιο Data Science Bootcamp, γεγονός που θα του θέσει τα απαραίτητα θεμέλια για την έναρξη της καριέρας του στην Ανάλυση των Δεδομένων.

Το πρώτο πάνελ των ομιλητών, ολοκλήρωσε ο κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης, Adjunct Professor του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέσω της πλούσιας ακαδημαϊκής και ερευνητικής του πορείας έως σήμερα, παρείχε σημαντικές πληροφορίες και ιδέες για το πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την καριέρα του στον τομέα του Data Science και ποια εργαλεία θεωρούνται απαραίτητα σε αυτό το εγχείρημα. Παράλληλα, μίλησε για τη σημασία του «business experience» για έναν νέο Data Scientist, χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να αποκτήσει μέσω internships και junior θέσεων εργασίας.

Το δεύτερο πάνελ ομιλητών, «άνοιξε» ο κ. Χάρης Λαλάτσης, CEO της Ierax Analytix, ο οποίος με τη σειρά του ανέδειξε τη σημασία της επιλογής και ανάλυσης των κατάλληλων πληροφοριών για έναν σύγχρονο Data Scientist. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό ρόλο που κατέχει η γνώση του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου από κάποιον που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό, γεγονός που θα τον βοηθήσει να εξάγει πιο αξιόπιστα τελικά συμπεράσματα.

Συνέχεια στο διαδικτυακό συνέδριο έδωσε η κα. Αφροδίτη Ζυγούρου, Manager Consumer Data Science της εταιρείας καπνικών προϊόντων Παπαστράτος. Η κα. Ζυγούρου, μέσα από την πολυετή εμπειρία της στον τομέα του Data Science, παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας σύγχρονος Data Scientist, ενώ έκανε μία σύντομη αναφορά στη δημιουργία της ομάδας Data Science της εταιρείας της.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Κανέλλης, Creative Technologist Freelancer, ολοκλήρωσε τη σειρά των παρουσιάσεων-ομιλιών του συνεδρίου, κάνοντας μία εκτενή αναφορά στο αντικείμενο των Deepfakes που τείνουν να κυριαρχήσουν τον τελευταίο καιρό στο ψηφιακό τοπίο. Παράλληλα, έκανε λόγο για την εξάπλωση των fake news στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, και πώς μπορεί κάποιος να παραμείνει σε εγρήγορση ενάντια της οποιασδήποτε προσπάθειας παραπληροφόρησης που μπορεί να συναντήσει.

Το κοινό ανταποκρίθηκε ενεργά στο κάλεσμα του InfinityGreece και του Inefan, καθώς περισσότερα από 2000 άτομα παρακολούθησαν live το «Data Science Online Conference» στην πλατφόρμα του YouTube. Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα πραγματοποίησης του, το συνέδριο κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 4000 χιλιάδες προβολές, κάνοντας φανερή την τεράστια απήχηση που είχε σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν.

Παράλληλα, η συμμετοχή του κοινού ήταν έντονη και ιδιαίτερα ενθαρρυντική καθώς μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε ένα πάνελ συζήτησης με τους ομιλητές, όπου το κοινό ήταν παρόν για να θέσει μία πληθώρα από ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και θέματα προς περαιτέρω ανάλυση. Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης με τη σειρά τους κατάφεραν να «ρίξουν φως» στον κλάδο του Data Science και να λύσουν το μεγαλύτερο μέρος των ερωτημάτων του κοινού, το οποίο έδειξε το ειλικρινές ενδιαφέρον του προς καθεμία προσέγγιση. Όπως κατέστη σαφές και διακριτό καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, ο τομέας της επιστήμης «Data Science» παρουσιάζει μία αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια και έχει κατακτήσει κυρίαρχη θέση στον σύγχρονο οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο. Παράλληλα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν σε αυτό τον κλάδο, προκειμένου να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τον τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγουν και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους.

Η ομάδα του Inefan θα ήθελε να ευχαριστήσει κάθε έναν από τους ομιλητές για τις παρουσιάσεις τους, καθώς και το μεγάλο αριθμό θεατών που παρακολούθησαν το διαδικτυακό συνέδριο μέσω της πλατφόρμας του Youtube. Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο InfinityGreece για την υποστήριξη, καθώς και την άριστη συνεργασία προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και με επιτυχία το διαδικτυακό συνέδριο «Data Science Online Conference».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr