NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γεωργιάδης για εστίαση: Απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην παλιά μας ζωή

Γεωργιάδης για εστίαση: Απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην παλιά μας ζωή

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στην τηλεόραση του Open, σχολίασε την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς αναφέροντας πως «ήταν μια πολύ καλή πρώτη ημέρα. Ο τζίρος στα καταστήματα ήταν αρκετά υψηλός και δεν υπήρξαν εικόνες πολύ μεγάλου συνωστισμού. Με χαροποίησε το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τα μέτρα».

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων: «Μας απασχολεί μια εποχική δραστηριότητα, όπως είναι τα χιονοδρομικά κέντρα. Δεν είναι όμως της παρούσης. Πρώτα πρέπει να μετρήσουμε τι έγινε με το λιανικό εμπόριο. Τα βήματα πρέπει να γίνονται ένα - ένα, λελογισμένα. Υπάρχει μια πανδημία και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, το οποίο δικαίως φοβίζει και την Κυβέρνηση και τους επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει θύελλα με τον κορονοϊό».

Για το πότε θα ανοίξει η εστίαση: «Όταν θα ανοίξει, σίγουρα θα είναι μόνο για τον εξωτερικό χώρο, γι’ αυτό και δίνονται τα θερμαντικά σώματα. Αποκλείεται να ανοίξουμε με κλειστές τις πόρτες και την πλήρη χρήση των τετραγωνικών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην παλιά μας ζωή. Δεν είναι η ώρα της εστίασης τώρα που μιλάμε».

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων: «Συνεχίζουμε και τον μήνα Φεβρουάριο να νοούμε ως πληττόμενες τις επιχειρήσεις που ανοίγουν το λιανικό τους εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι και τον μήνα Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις θα λάβουν όλα τα μέτρα στήριξης που λάμβαναν και την περίοδο που ήταν κλειστές. Προφανώς, εφόσον κάνουν κάποιο τζίρο, δεν θα μπορούν να πάρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όμως, θα δικαιούνται μείωση ενοικίου, αναστολή των πληρωμών και όλα τα υπόλοιπα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr