NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Διαβατήριο εμβολιασμού» και προτεραιότητα στα εμβόλια ζητούν οι ναυτικοί

«Διαβατήριο εμβολιασμού» και προτεραιότητα στα εμβόλια ζητούν οι ναυτικοί

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο καλεί τις κυβερνήσεις να τοποθετήσουν τους ναυτικούς και τους εργαζόμενους στην κορυφή της λίστας εμβολιασμών και να τους ορίσουν ως βασικούς εργάτες, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της «κρίσης αλλαγής πληρώματος» του 2020.

Το ICS απαιτεί από τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν «τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ναυτικοί στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού».

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία γνωρίζει ότι οι υγιείς, εμβολιασμένοι ναυτικοί είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσουν τα έθνη προμήθειες ζωτικών προϊόντων. Όλο και περισσότερο το 2021, αυτό θα περιλαμβάνει ιατρικά εφόδια όπως σύριγγες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας που απαιτείται ως μέρος της διάθεσης των εμβολίων COVID-19.

Ωστόσο, οι περιορισμοί που σχετίζονται με το COVID-19 ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους να υπερβούν τις συμβάσεις τους, προκαλώντας ανησυχίες για την ασφάλεια των πλοίων, την κόπωση του πληρώματος και την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Οι ναυτικοί σήμερα πλήττονται σοβαρά από την κρίση αλλαγής πληρώματος, με μερικούς να πλησιάζουν τα δύο χρόνια στη θάλασσα. Με περιορισμένη υποστήριξη από τις εθνικές κυβερνήσεις, υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι, υπό νέους περιορισμούς, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί γρήγορα και δεν θα μειωθεί».

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του δυναμικού, η ναυτιλιακή βιομηχανία και οι φορείς, συμπεριλαμβανομένης της ICS, ζητούν «από την ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού να αναλάβει δράση και να υποστηρίξει αμέσως τους ναυτικούς. Το μέσο πλοίο έχει ένα μείγμα τουλάχιστον τριών εθνικοτήτων επί του σκάφους και μερικές φορές έως και τριάντα. Αυτό το γεγονός καθιστά δύσκολη τη δυνατότητα εμβολιασμού ανά εθνικότητα, το οποίο είναι το τρέχον μοντέλο διανομής εμβολίων. Η προτεραιότητα σε εμβόλια για όλους τους ναυτικούς και τα σαφή πρωτόκολλα για "διαβατήρια εμβολιασμών" σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του παγκόσμιου εμπορίου».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr