NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η HSBC θα κλείσει 82 υποκαταστήματα - Στην ψηφιακή τραπεζική στρέφονται οι πελάτες

Η HSBC θα κλείσει 82 υποκαταστήματα - Στην ψηφιακή τραπεζική στρέφονται οι πελάτες
19_01_2021 | 16:26 19_01_2021 | 16:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η HSBC πρόκειται να κλείσει 82 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ του Απριλίου και του Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς, ισχυριζόμενη ότι οι πελάτες της στρέφονται στην ψηφιακή τραπεζική.

Η εταιρεία θα διαθέτει 511 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα μετά τους συγκεκριμένους τερματισμούς λειτουργίας. Δεν αναμένεται να κάνει απολύσεις, με το προσωπικό να μεταφέρεται σε κοντινά καταστήματα.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο αριθμός των πελατών που χρησιμοποιούν τα υποκαταστήματα μειώθηκε κατά το ένα τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια και το 90% όλων των επαφών με τους πελάτες ήταν μέσω τηλεφώνου, διαδικτύου ή smartphone, εκτός από τις επαφές στα social.

Ο Jackie Uhi, επικεφαλής του δικτύου της HSBC UK, δήλωσε: «η πανδημία Covid-19 τόνισε την ανάγκη για τις αλλαγές που κάνουμε. Δεν μας ώθησε σε διαφορετική κατεύθυνση, αλλά ενίσχυσε τα πράγματα στα οποία εστιάζαμε στο παρελθόν και αποκρυσταλλώσαμε τη σκέψη μας. Αυτή είναι μια στρατηγική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε ένα δίκτυο καταστημάτων κατάλληλο για το μέλλον».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr