NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft επενδύει και συνεργάζεται με την Cruise για τα αυτοοδηγούμενα

Η Microsoft επενδύει και συνεργάζεται με την Cruise για τα αυτοοδηγούμενα

Η Microsoft προχώρησε στη σύναψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής σχέσης με την General Motors και την Cruise για να επιταχύνει την εμπορική αξιοποίηση των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο τεχνολογικός γίγαντας, μαζί με τις GM, Honda Motor και άλλους, θα συμμετέχει σε μια νέα επένδυση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Cruise, αυξάνοντας την αποτίμηση της σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ανακοίνωσή τους την Τρίτη, οι εταιρείες δήλωσαν ότι η Microsoft θα γίνει ο προτιμώμενος πάροχος cloud για τις GM και Cruise. Οι εταιρείες τόνισαν ότι θα συνεργαστούν σε λογισμικό και μηχανικό εξοπλισμό, δυνατότητες υπολογιστικού νέφους, κατασκευή και οικοσύστημα.

«Οι εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία επαναπροσδιορίζουν κάθε πτυχή της δουλειάς και της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μετακινούμε άτομα και αγαθά», δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

«Ως ο προτεινόμενος πάροχος cloud της Cruise και της GM, θα εφαρμόσουμε τη δύναμη του Azure για να τους βοηθήσουμε στην κλιμάκωση της δραστηριότητας και για να κάνουμε mainstream την συγκεκριμένη αγορά».

Η Cruise θα αξιοποιήσει το Azure, την πλατφόρμα cloud και edge της Microsoft, για να εμπορευματοποιήσει τις αυτόνομες λύσεις οχημάτων της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr