NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​Συνεργασία Finleip Connect - SIA για παροχή υπηρεσιών open banking στην Ευρώπη

​Συνεργασία Finleip Connect - SIA για παροχή υπηρεσιών open banking στην Ευρώπη

Οι δύο εταιρείες θα ενοποιήσουν τις συμμορφούμενες με την οδηγία PSD2 λύσεις τους που παρέχουν σε τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και fintechs σε διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την ανάπτυξη νέων εφαρμογών ψηφιακών πληρωμών

Η finleap connect, η full-stack πλατφόρμα open banking του ευρωπαϊκού fintech οικοσυστήματος finleap, έχει υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη SIA, ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών, που ελέγχεται από τη CDP Equity, για την παροχή νέων υπηρεσιών Open Banking σε ευρωπαϊκές τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και fintechs.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στη finleap connect και τη SIA να ενοποιήσουν τις αντίστοιχες συμμορφούμενες με την PSD2 λύσεις τους, επιτρέποντας την υιοθέτηση σε διεθνές επίπεδο καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης με βάση τις Υπηρεσίες Πληροφοριών Λογαριασμού (AIS) και τις Υπηρεσίες Εκκίνησης Πληρωμών (PIS) και την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων εφαρμογών ψηφιακών πληρωμών που θα παρέχονται μέσω διαφορετικών καναλιών.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό βήμα προς μία πρόταση αξίας για την Ευρωπαϊκή αγορά μέσω νέων συνδυασμένων επιλογών πληρωμής και ροών συναλλαγών: αυτό καθίσταται δυνατό με τη χρήση προηγμένων API διεπαφών που επιτρέπουν σε τρίτα μέρη να έχουν άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πελάτη, σεβόμενοι τους κανονισμούς της PSD2 και παρέχοντας έτσι διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.

Επιπλέον, αποτελεί μια θετική περίπτωση ενός οικοσυστήματος που στοχεύει στην ανταλλαγή επενδύσεων και λύσεων, το οποίο αποτελεί μέρος μιας καθιερωμένης τάσης. Πράγματι, η συνέργεια αποφέρει σημαντικά οφέλη, όπως τον ορισμό των έτοιμων προς χρήση λύσεων για να προσεγγίσει τον πελάτη νωρίτερα και να έχει περισσότερο χρόνο να τις διαθέσει στην αγορά. Οι νέες επαναστατικές τεχνολογίες και κανονισμοί οδηγούν επίσης όλους τους παίχτες της αγοράς να συνεργάζονται όσον αφορά την αποδοτικότητα κόστους και να ενισχύουν τη θέση τους.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η SIA και η finleap connect θα ανοίξουν ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά διευκολύνοντας την ολοκλήρωση μεταξύ των χρηματοοικονομικών παραγόντων για τη δημιουργία διασυνοριακών έτοιμων προς χρήση ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτό θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες βάσει πληροφοριών και πληρωμών σε πραγματικό χρόνο,» δήλωσε ο Daniele Savarè, Innovation & Business Solutions Director της SIA.

«Η συνεργασία είναι ένα ακόμη επίτευγμα ορόσημο για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής open banking υποδομής, όπου η finleap connect διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο με την παρουσία της σε διαφορετικές αγορές. Δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερα από 370 brands να έχουν πρόσβαση σε μια ευρεία ανοιχτή σειρά επιχειρηματικών ευκαιριών: από την υπερσύγχρονη ανάλυση δεδομένων έως τις εύκολες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, από τις άνευ προηγουμένου περιπτώσεις χρήσης έως τις ετοιμοπαράδοτες τραπεζικές λύσεις,» σχολίασε ο Marco Berini, General Manager της finleap connect Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών Λογαριασμού επιτρέπουν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, fintechs και εταιρείες να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη, παρέχοντας μια λεπτομερή επισκόπηση των οικονομικών του χρήστη και επιδιώκοντας τη δημιουργία περιπτώσεων χρήσης με στόχο την ενίσχυση της πρότασης της αγοραίας αξίας.

Ομοίως, οι Υπηρεσίες Εκκίνησης Πληρωμών τους επιτρέπουν να επωφεληθούν από τα νέα συστήματα πληρωμών που υποστηρίζονται από καινοτόμα ψηφιακά κανάλια αναδιαμορφώνοντας μια νέα εμπειρία χρήστη που είναι πιο εμπλουτισμένη και προσαρμοσμένη. Πράγματι, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε πληρωμή απλά, με ασφάλεια και σε πραγματικό χρόνο.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr