NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή «καμπάνα» για γεωγραφικούς αποκλεισμούς στην πώληση video games

Ευρωπαϊκή «καμπάνα» για γεωγραφικούς αποκλεισμούς στην πώληση video games

Η Valve, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης πλατφόρμας διανομής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, Steam, και 5 εκδότες βιντεοπαιχνιδιών, έλαβαν πρόστιμο ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ την Τετάρτη, για τον αποκλεισμό των διασυνοριακών πωλήσεων στην Ευρώπη.

Η Valve δεν παραδέχτηκε αδικήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 1,66 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πρόστιμα για τους πέντε εκδότες βιντεοπαιχνιδιών - Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax - μειώθηκαν κατά 10% -15%, αφού παραδέχθηκαν αδικήματα.

Η Κομισιόν, εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, δήλωσε ότι οι πρακτικές των εταιρειών εμπόδισαν τους ευρωπαίους καταναλωτές από το να κάνουν αγορές, σε μια ευρωπαϊκή αγορά αξίας άνω των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Οι σημερινές κυρώσεις κατά των πρακτικών "γεωαποκλεισμού" της Valve και πέντε εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών για υπολογιστές χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι, σύμφωνα με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ, απαγορεύεται στις εταιρείες να περιορίζουν μέσω συμβάσεων τις διασυνοριακές πωλήσεις», δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager.

Η Επίτροπος τόνισε ότι η Valve και κάθε εκδότης συμφώνησαν διμερώς να υιοθετήσουν γεωγραφικούς αποκλεισμούς ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών, επηρεάζοντας περίπου 100 βιντεοπαιχνίδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr