NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΠΟΥ: Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις «διαβατήρια COVID»

ΠΟΥ: Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις «διαβατήρια COVID»
20_01_2021 | 17:45 20_01_2021 | 17:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις «διαβατήρια COVID» για τα διεθνή ταξίδια. Εν τω μεταξύ, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζουν να προετοιμάζουν τη διάθεσή τους.

«Προς το παρόν, μην εισαγάγετε απαιτήσεις απόδειξης εμβολιασμού ή ανοσίας για διεθνή ταξίδια, ως προϋπόθεση εισόδου» αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε σχετική ανακοίνωση.

Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο είναι υπέρ των διαβατηρίων COVID και πολλές έχουν ήδη αρχίσει να τα εφαρμόζουν σε διάφορα στάδια.

Αυτά τα ψηφιακά διαβατήρια διατηρούν αρχείο της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων αποδείξεων ανοσίας, εμβολιασμού ή / και αποτελεσμάτων τεστ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστεί εάν θα του επιτρέπεται να ταξιδεύει σε ορισμένες περιοχές ή όχι.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι, προς το παρόν, τα κράτη δεν πρέπει «να καθιερώσουν απαιτήσεις απόδειξης εμβολιασμού ή ανοσίας για διεθνή ταξίδια ως προϋπόθεση εισόδου».

Και αυτό λόγω του ότι «υπάρχουν ακόμη κρίσιμα άγνωστα [σημεία] σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού στη μείωση της μετάδοσης και την περιορισμένη διαθεσιμότητα εμβολίων».

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν πρέπει να απαλλάσσει τους διεθνείς ταξιδιώτες από τη συμμόρφωση με άλλα μέτρα μείωσης του ταξιδιωτικού κινδύνου» σημειώνεται σχετικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr