NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κρουαζιέρα μόνο για εμβολιασμένους - Tour operator απαιτεί εμβόλιο πριν το ταξίδι

Κρουαζιέρα μόνο για εμβολιασμένους - Tour operator απαιτεί εμβόλιο πριν το ταξίδι
21_01_2021 | 10:46 21_01_2021 | 10:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

Η Saga έγινε ο πρώτος tour operator στο Ηνωμένο Βασίλειο που ζητά από τους πελάτες του να έχουν εμβολιαστεί για να μπορέσουν να αγοράσουν πακέτα διακοπών για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία ανέφερε αύξηση των κρατήσεων από τότε που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού, προσφέρει πακέτα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι πελάτες θα έχουν εμβολιαστεί, και με τις δύο δόσεις όπου είναι απαραίτητο, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ Covid.

Η Saga έχει αναβάλει την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος διακοπών της για διαμονή σε ξενοδοχεία, περιηγήσεις και κρουαζιέρες έως την 1η Μαΐου, με την πρώτη κρουαζιέρα να αναχωρεί στις 4 Μαΐου. Για αυτήν την κρουαζιέρα, η εταιρεία ανέφερε ότι ο χρόνος είναι αρκετός ώστε οι ταξιδιώτες να έχουν προλάβει να εμβολιαστούν.

Η ίδια εφάρμοσε τους κανόνες μετά από δημοσκόπηση 2.000 πελατών της, με τη συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του να επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους να ταξιδεύουν.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών μας ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα, οπότε έχουμε λάβει την απόφαση να απαιτήσουμε από όλους που θα ταξιδέψουν μαζί μας να εμβολιαστούν πλήρως κατά του Covid-19».

«Οι πελάτες μας θέλουν τη διαβεβαίωση του εμβολίου και να γνωρίζουν ότι και άλλοι που ταξιδεύουν μαζί τους θα έχουν επίσης εμβολιαστεί».

Οι αντίπαλες βρετανικές P&O και Cunard δεν έχουν εφαρμόσει παρόμοια πολιτική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr