NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Απομακρυσμένη εργασία: Στο «μικροσκόπιο» η παρακολούθηση των εργαζομένων

Απομακρυσμένη εργασία: Στο «μικροσκόπιο» η παρακολούθηση των εργαζομένων
21_01_2021 | 11:41 21_01_2021 | 11:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και ετοιμάζουν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για ενδεχόμενες παραβιάσεις.

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, το γερμανικό κατάστημα λιανικής notebooksbilliger.de είναι η νεότερη εταιρεία που έχει μπει στο στόχαστρο. Ο πωλητής φορητών υπολογιστών, τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών ειδών βρέθηκε αντιμέτωπος με πρόστιμο 10,4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη χρήση βιντεοκάμερών παρακολούθησης των υπαλλήλων.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την WSJ, αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αρχών για τη χρήση της τεχνολογίας από τους εργοδότες, με στόχο την παρακολούθηση των εργαζομένων.

Τον Οκτώβριο, μια διαφορετική γερμανική ρυθμιστική Αρχή επέβαλε πρόστιμο στη Hennes & Mauritz, ύψους 35,3 εκατομμυρίων ευρώ, για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για την υγεία και τη θρησκεία τους, και για τη διάθεσή τους σε διευθυντές της.

Οι ρυθμιστικές Αρχές λένε ότι έχουν λάβει περισσότερα παράπονα σχετικά με παραβιάσεις απορρήτου στο χώρο εργασίας τα τελευταία χρόνια. Η παρακολούθηση των εργαζομένων φαίνεται να αυξάνεται, καθώς οι εργοδότες στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη χρησιμοποιούν τεχνολογίες για την παρακολούθηση εργαζομένων που δουλεύουν απομακρυσμένα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λένε οι ειδικοί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της απασχόλησης.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν παρακολούθηση μέσω βίντεο πρέπει να αιτιολογούν την απόφαση τους, ώστε να αποφύγουν μια παραβίαση του GDPR. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο υπάλληλος αναμένει να μην παρακολουθείται, όπως τόνισαν οι ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων σε κατευθυντήριες γραμμές για την παρακολούθηση που δημοσιεύθηκαν πέρυσι.

Οι ευρωπαίοι ρυθμιστικοί φορείς έχουν δηλώσει ότι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις σχετικές παραβιάσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr