NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα χτίζει τεράστια καραντίνα Covid-19 για 4.000 άτομα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Η Κίνα χτίζει τεράστια καραντίνα Covid-19 για 4.000 άτομα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα
21_01_2021 | 11:59 21_01_2021 | 12:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Κίνα επιταχύνει τις διαδικασίες για την κατασκευή μιας τεράστιας καραντίνας, που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, μετά από ένα ένα «ξέσπασμα» του Covid-19 αυτόν τον μήνα που έχει οδηγήσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown.

Το «στρατόπεδο - καραντίνα», όπως χαρακτηρίζεται, βρίσκεται στα περίχωρα της Shijiazhuang, της πρωτεύουσας της επαρχίας Hebei, που περιβάλλει την πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο.

Η Κίνα έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του ιού, με το μεγαλύτερο μέρος της να επιστρέφει στο φυσιολογικό. Ωστόσο, μια ξαφνική αύξηση κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία στους αξιωματούχους πριν από το κινεζικό νέο έτος, το σημαντικότερο ετήσιο φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να ταξιδέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι για να επισκεφθούν τις οικογένειες τους.

Αξιωματούχοι στη Shijiazhuang, όπου εντοπίζονται τα κρούσματα, έχουν ξεκινήσει μαζικά τεστ και αυστηρούς αποκλεισμούς, μεταφέροντας ολόκληρα χωριά σε κεντρικές εγκαταστάσεις καραντίνας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Η νέα καραντίνα θα φιλοξενήσει στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, καθώς οι αρχές συνεχίζουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανίχνευσης και τεστ.

Η εγκατάσταση είχε αρχικά προγραμματιστεί να φιλοξενήσει 3.000 άτομα, αλλά έχει επεκταθεί σε χωρητικότητα 4.160 ατόμων. Περισσότεροι από 4.000 εργάτες δούλεψαν για «έξι ημέρες και νύχτες» για να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση.

Οι αρχές ξεκίνησαν την κατασκευή στις 13 Ιανουαρίου και το πρώτο τμήμα είναι πλέον πλήρες και έτοιμο για χρήση, ενώ η κατασκευή συνεχίζεται για τη δεύτερη φάση, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV.

Κάθε προκατασκευασμένο δωμάτιο αναμένεται να έχει μέγεθος 18 τετραγωνικών μέτρων και θα διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο και ντους, γραφεία, καρέκλες, κρεβάτια, Wi-Fi και τηλεόραση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr