NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon κινείται νομικά εναντίον της Ευρώπης - Στο επίκεντρο ιταλική έρευνα

Η Amazon κινείται νομικά εναντίον της Ευρώπης - Στο επίκεντρο ιταλική έρευνα
21_01_2021 | 15:11 21_01_2021 | 15:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Amazon μήνυσε τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, λόγω του ότι επέτρεψαν στις ιταλικές Αρχές ανταγωνισμού να «κυνηγήσουν» μια υπόθεση εναντίον του αμερικανικού διαδικτυακού γίγαντα, όσον αφορά στον τρόπο που επιλέγει τους πωλητές, υποστηρίζοντας ότι αυτή πρέπει να περιληφθεί σε έρευνα της ΕΕ.

Η Amazon έφτασε την υπόθεση στο Γενικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, το δεύτερο υψηλότερο της Ευρώπης, ζητώντας του να ακυρώσει την απόφαση της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία αποκλείστηκε η Ιταλία από την ευρύτερη έρευνα.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά την έναρξη της έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να επιλέξει τους «νικητές» του «buy box», που επιτρέπει στους πελάτες να προσθέσουν αντικείμενα από έναν συγκεκριμένο λιανοπωλητή απευθείας στο καλάθι αγορών τους.

Ο έλεγχος των Αρχών θα εξετάσει, επίσης, εάν η εταιρεία παρέχει προτιμησιακή μεταχείριση στις δικές της προσφορές και στους πωλητές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες logistics και παράδοσης που εκείνη προσφέρει.

Η ιταλική υπόθεση ξεκίνησε το 2019 για το ίδιο θέμα, αλλά επικεντρώνεται στις ιταλικές αγορές. Η Amazon είπε ότι η ΕΕ πρέπει να «απορροφήσει» την ιταλική υπόθεση για λόγους συνοχής και αποτελεσματικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr