NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

von der Leyen: «Προσεκτική εξέταση» των χρήσεων του πιστοποιητικού εμβολιασμού

von der Leyen: «Προσεκτική εξέταση» των χρήσεων του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Φωτογραφία: Kuhlmann /MSC
22_01_2021 | 12:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Την ανάγκη διαφοροποίησης μεταξύ των δύο θεμάτων που προκύπτουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια, το πρώτο αφορά στην ίδια την τεκμηρίωση. «Η τεκμηρίωση του εμβολιασμού είναι ιατρική ανάγκη. Και υπάρχει ένα παγκόσμιο πρότυπο για αυτό, το γνωρίζετε όλοι, είναι η διεθνής πιστοποίηση που προσφέρει ο ΠΟΥ».

Η δεύτερη ερώτηση αφορά στους λόγους για τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο πιστοποιητικό: «Η χρήση αυτού του πιστοποιητικού πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά. Υπάρχουν λίγες ακόμη άγνωστες μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για παράδειγμα, τα ιατρικά ερωτήματα: Ο εμβολιασμός αναστέλλει τη μετάδοση του ιού από το εμβολιασμένο άτομο; Δεν έχουμε καμία απάντηση σε αυτό. Και για πόσο καιρό είναι αποτελεσματικός ο εμβολιασμός; Δεν το ξέρουμε αυτό σίγουρα.

Και μετά, το πολιτικό ερώτημα: Πώς διασφαλίζεται ότι υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλιο και ποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις προσφέρονται σε εκείνους που έχουν νόμιμους λόγους να μην λάβουν το εμβόλιο; Και ταυτόχρονα, πώς προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών;

Ανοικτές ερωτήσεις σε αυτά τα θέματα. Επομένως αργότερα, όταν έρθει η ώρα, θα χρειαστεί διεξοδική συζήτηση και συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών για πιθανές άλλες χρήσεις του πιστοποιητικού».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr