NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Musk προσφέρει πολλά εκατομμύρια σε όποιον αναπτύξει τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

Ο Musk προσφέρει πολλά εκατομμύρια σε όποιον αναπτύξει τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα
22_01_2021 | 12:25 22_01_2021 | 12:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, ανακοίνωσε πως προχωρά σε έναν διαγωνισμό με στόχο την ενθάρρυνση καινοτόμων τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα.

«Δωρίζω 100 εκατομμύρια δολάρια για ένα βραβείο γύρω από την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα», έγραψε ο Musk, προσθέτοντας ότι θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο Musk, ο οποίος πέρασε για λίγο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos, κατακτώντας την κορυφή του πίνακα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ζήτησε πρόσφατα συμβουλές από τους followers του στο Twitter για το πώς να προσφέρει τα χρήματά του.

Το feedback είναι πάντα σημαντικό, σύμφωνα με τον ίδιο, «καθώς και οι τρόποι δωρεάς χρημάτων που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά (κάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι δείχνει)», ανέφερε ο ίδιος στο Twitter.

Μια εκτίμηση του Forbes τον Σεπτέμβριο διαπίστωσε ότι ο Musk έχει δωρίσει μόλις 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με προηγούμενες δεσμεύσεις του - δηλαδή λιγότερο από το 1% της καθαρής αξίας του.

Ωστόσο, ο προτεινόμενος διαγωνισμός γύρω από τις τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Μια μελέτη που δημοσίευσε το Scientific Reports το Νοέμβριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις πρέπει επειγόντως να «αρχίσουν να αναπτύσσουν τεχνολογίες για την απομάκρυνση αερίων θερμοκηπίου μεγάλης κλίμακας από την ατμόσφαιρα», μια διαδικασία γνωστή ως δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr