NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ακυρώνονται και «ψάχνουν» για νέα ημερομηνία στο 2032;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ακυρώνονται και «ψάχνουν» για νέα ημερομηνία στο 2032;
22_01_2021 | 12:57 22_01_2021 | 12:58
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Ιαπωνία αναφέρθηκε στη δέσμευσή της να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος και αρνήθηκε μια αναφορά για πιθανή ακύρωση, μετά από δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπου που έκαναν λόγο για οριστική ακύρωση των φετινών Ολυμπιακών.

Αν και μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ενός τρίτου κύματος COVID-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο αναφέρουν πως δεσμεύονται να συνεχίσουν με το φετινό γεγονός, που ακυρώθηκε πέρυσι και που αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει «αλήθεια» σε ένα δημοσίευμα των βρετανικών Times, σύμφωνα με το οποίο η βρετανική κυβέρνηση έχει συμπεράνει ότι οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν.

Οι Times, επικαλούμενοι ανώτερο μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εστιάζει τώρα στην εξασφάλιση των Αγώνων για το Τόκιο στον επόμενο διαθέσιμο χρόνο, το 2032.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Yasuhiro Yamashita, δήλωσε στο Reuters ότι το δημοσίευμα περί πιθανής ακύρωσης ήταν ψευδές.

Ο κυβερνήτης του Τόκιο, Yuriko Koike, σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ακύρωση ή καθυστέρηση των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι πρέπει να κατατεθεί διαμαρτυρία για την αναφορά των Times.

Η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων αρνήθηκε επίσης τις πληροφορίες, αναφέροντας σε δήλωσή της ότι οι συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), «εστιάζουν πλήρως» στη διοργάνωση των αγώνων όπως έχουν προγραμματιστεί.

«Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε ότι οι Times αναπτύσσουν μια τέτοια ταμπλόιντ ιστορία με μια αναξιόπιστη πηγή», ανέφερε πηγή από την οργανωτική επιτροπή στο Reuters.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr