NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Διαδικτυακή εκδήλωση για την προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων από το Ην. Βασίλειο

Διαδικτυακή εκδήλωση για την προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων από το Ην. Βασίλειο

Η βρετανική επιχειρηματική κοινότητα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στους τομείς των επιχειρηματικών υπηρεσιών (SSCs/BPOs), εναλλακτικών επενδύσεων (Alternative Investment Funds), τουρισμού και ακινήτων σε πρόσφατo, διαδικτυακό, επενδυτικό webinar που διοργάνωσε η Enterprise Greece. Στο webinar συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικότατων βρετανικών επιχειρήσεων, σε υψηλό επίπεδο, από όλους τους κλάδους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, εστίασε στους λόγους για τους οποίους, ακόμη και εν μέσω της τρέχουσας επιχειρηματικής αβεβαιότητας παγκοσμίως, «η Ελλάδα έχει γίνει ένας πολλά υποσχόμενος και ασφαλής επενδυτικός προορισμός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε διάφορους οικονομικούς τομείς».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στους προαναφερόμενους τομείς, οι πρόσφατες εξελίξεις τόσο σε επίπεδο μεγεθών αγοράς, όσο και σε επίπεδο συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών και διαθέσιμων επενδυτικών κινήτρων.

Τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμμετοχή με ομιλία-παρέμβαση των κ.κ. Κυριάκου Σαμπατακάκη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Accenture και Elie Milky, Vice President Development του Ομίλου Radisson Hotel Group, ήδη δηλαδή εγκατεστημένων επενδυτών στην Ελλάδα σε υπό εξέταση τομείς, οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία των εταιρειών τους στην Ελλάδα και παρουσίασαν τους λόγους που τους οδήγησαν να επενδύσουν στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμπατακάκης έκανε λόγο για την επιστροφή της εμπιστοσύνης που παρατηρείται στην ελληνική οικονομία και τις επενδυτικές ευκαιρίες που αυτό συνεπάγεται τόσο για την Accenture όσο και για μεγάλες εταιρείες πελάτες της, τον σημαντικό αντίκτυπο του δυναμικού ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, τις δυνατότητες που δημιουργούνται με τη σύσταση του αμοιβαίου κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών «Ταμείο Φαιστός», αλλά και το υψηλό επίπεδο καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Milky, αναφέρθηκε στη δυναμική και ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προγράμματος αδειών διαμονής golden visa, ειδικά για τους βρετανούς πολίτες ενόψει Brexit, στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για διεθνή brands, «όπως η Radisson, στο κομμάτι σύναψης συνεργασιών με Έλληνες ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, καθ’ ότι η χώρα διαθέτει ένα ευρύ πεδίο ευκαιριών, αλλά και στις θετικές προοπτικές της χώρας μακροπρόθεσμα, λαμβάνοντας υπόψη και το επενδυτικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώνεται».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr