NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Καφούνης, Ε.Σ.Α: «Μονόδρομος» η διαγραφή χρεών - «Χαμόγελα» από το άνοιγμα της αγοράς

Καφούνης, Ε.Σ.Α: «Μονόδρομος» η διαγραφή χρεών - «Χαμόγελα» από το άνοιγμα της αγοράς

​Να σεβαστούν τους κανόνες, να τηρήσουν το δίωρο και τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται, κάλεσε τους καταναλωτές ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας σήμερα στο epixeiro.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό «να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί». «Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε, όχι το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Όπως είπε κ. Καφούνης, «οι εκπτώσεις διαρκούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τρέξουν όλοι να κάνουν αυτή τη στιγμή τα ψώνια τους, υπάρχει άπλετος χρόνος και τεράστιο απόθεμα στα καταστήματα που δεν πρόκειται να εξαντληθεί». Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα των καταστημάτων «έφερε χαμόγελα και από τις δύο πλευρές, και μέσα και έξω από τα καταστήματα, καθώς όλοι περίμεναν την επαναλειτουργία της αγοράς». Οι αριθμοί δείχνουν μια σχετική αισιοδοξία, κάτι που είναι «προφανώς αναμενόμενο» μετά από 8-9 εβδομάδες με «λουκέτο».

Εντούτοις, παρά το ότι το άνοιγμα ήταν ένα θετικό σημείο, «παραμένουν τα ζητήματα και πρέπει με προσοχή να σχεδιάσουμε την επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων». Και αυτά αφορούν σε θέματα ρευστότητας, ταμειακά διαθέσιμα, συσσωρευμένα χρέη τα οποία πρέπει να εξοφληθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, η διαγραφή των χρεών είναι μονόδρομος «και θεωρώ ότι το αίτημα αυτό θα γίνει δεκτό, το θέμα είναι ο τρόπος και το μέγεθος». Την ίδια στιγμή, η πρόταση για τα μηχανήματα καθαρισμού αέρα έχει κατατεθεί, αν και δεν υπάρχει απάντηση, μέχρι αυτή τη στιγμή, για μια ενδεχόμενη στήριξη από την πολιτεία.

Όσον αφορά στο ψηφιακό κανάλι, με αφορμή και την εκδήλωση του Ε.Σ.Α όπου - μεταξύ άλλων - παρουσιάστηκε και η σύμπραξη με την Google για τη στήριξη του κλάδου του λιανεμπορίου, ο κ. Καφούνης σημείωσε ότι αυτό «ήρθε για να μείνει, ο κορονοϊός μας το έφερε γρηγορότερα κοντά μας. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν και αυτές το πλεονέκτημα», χαρακτηρίζοντας ως «ευκαιρία» για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις τις δυνατότητες που προσφέρουν τα διάφορα marketplace.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr