NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Chatbot ατόμων που έχουν φύγει από την ζωή θα μπορούσε να φτιάξει η Microsoft

Chatbot ατόμων που έχουν φύγει από την ζωή θα μπορούσε να φτιάξει η Microsoft

Η Microsoft έλαβε μια νέα πατέντα που θα τις επέτρεπε να φτιάξει chatbot χρησιμοποιώντας δεδομένα από άτομα που έχουν φύγει από την ζωή.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει τη δημιουργία ενός bot που βασίζεται σε «εικόνες, δεδομένα φωνής, δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων, ηλεκτρονικά μηνύματα» και περισσότερες προσωπικές πληροφορίες.

«Το συγκεκριμένο άτομο [το οποίο αντιπροσωπεύει το bot συνομιλίας] μπορεί να αντιστοιχεί σε μια παρελθοντική ή παρούσα οντότητα (ή μια έκδοση αυτής), όπως ένας φίλος, ένας συγγενής, ένας γνωστός, μια διασημότητα, ένας φανταστικός χαρακτήρας, μια ιστορική φιγούρα, μια τυχαία οντότητα κλπ».

«Το συγκεκριμένο άτομο μπορεί επίσης να αντιστοιχεί στον ίδιο τον χρήστη» σημειώνει η Microsoft - υπονοώντας ότι οι χρήστες που βρίσκονται εν ζωή θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν ένα chatbot, σε περίπτωση θανάτου τους.

Η Microsoft έχει συμπεριλάβει ακόμη και την έννοια των 2D ή 3D μοντέλων συγκεκριμένων ατόμων, που δημιουργούνται μέσω εικόνων και πληροφοριών ή δεδομένων βίντεο.

Εκτός από τη Microsoft, και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά δεδομένα για να αναδημιουργήσουν πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή.

Η Eugenia Kuyda, για παράδειγμα, cofounder της εταιρείας τεχνολογίας Luka, χρησιμοποίησε 8000 γραμμές γραπτών μηνυμάτων μεταξύ εκείνης και του φίλου της Roman Mazurenko, που σκοτώθηκε σε τροχαίο, για να δημιουργήσει ένα chatbot που μιμούνταν τον τρόπο ομιλίας του Mazurenko.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr