NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Samsung ετοιμάζεται να επενδύσει 10 δισ. δολάρια για νέο εργοστάσιο chipset

Η Samsung ετοιμάζεται να επενδύσει 10 δισ. δολάρια για νέο εργοστάσιο chipset

Η Samsung σκέφτεται να δαπανήσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός νέου εργοστασίου παραγωγής chipset στο Όστιν του Τέξας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το εργοστάσιο μπορεί να έχει τη δυνατότητα προηγμένης κατασκευής στα 3nm και θα είναι το τρίτο της εταιρείας παγκοσμίως που θα χρησιμοποιεί λιθογραφία ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας στην παραγωγή.

Εάν προχωρήσουν τα σχέδια, η κατασκευή για το εργοστάσιο θα μπορούσε να ξεκινήσει φέτος, με τις εργασίες να αρχίζουν το 2023.

Ένα προηγμένο εργοστάσιο κατασκευής της Samsung με έδρα τις ΗΠΑ θα μπορούσε να προσφέρει στην εταιρεία ένα βήμα στην απόκτηση νέων συμβάσεων από εγχώριους πελάτες, εν μέσω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η κίνηση θα φέρει επίσης τη Samsung σε ανταγωνισμό με την TSMC, η οποία κατασκευάζει chips και για την Apple,, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών 5nm που βρέθηκαν στα τελευταία iPhone και Mac.

Η TSMC επενδύει επίσης σε εργοστάσιο με έδρα τις ΗΠΑ, μια τοποθεσία 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αριζόνα που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024.

Σε δήλωση που δόθηκε στο Bloomberg, η Samsung τόνισε ότι δεν είχε ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με τα σχέδιά της,

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr