NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Έρχεται και στην Ελλάδα το internet μέσω δορυφόρου του Elon Musk

Έρχεται και στην Ελλάδα το internet μέσω δορυφόρου του Elon Musk

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 1.000 δορυφόρους για internet υψηλών ταχυτήτων μέσω του project Starlink, και, καθώς επιδιώκει έγκριση σε άλλες χώρες, η εταιρεία του Elon Musk προσφέρει τώρα πρώιμη πρόσβαση στην υπηρεσία σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο.

«Νωρίτερα αυτό το μήνα, επεκτείναμε το πρόγραμμα Better than Nothing για να συμπεριλάβουμε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η επικεφαλής μηχανικός της SpaceX, Jessie Anderson.

«Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εστιάζουμε σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε ίνες ή καλώδια», πρόσθεσε η Anderson.

Η SpaceX ξεκίνησε την public beta τον Οκτώβριο, με μια υπηρεσία που κοστίζει 99 $ το μήνα, εκτός από το κόστος 499 $ για το Starlink Kit, το οποίο περιλαμβάνει τερματικό και δρομολογητή Wi-Fi για σύνδεση με τους δορυφόρους.

Το Starlink είναι το σχέδιο της SpaceX για τη δημιουργία ενός διασυνδεδεμένου δικτύου με χιλιάδες δορυφόρους, σχεδιασμένο για να παρέχει internet υψηλών ταχυτήτων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Το δίκτυο είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα για την κατασκευή. Ωστόσο, η ηγεσία της εταιρείας εκτιμά ότι θα μπορούσε να της αποφέρει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η SpaceX εκτόξευσε την 17η αποστολή Starlink από τη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, με έναν πύραυλο Falcon 9 που μεταφέρει μια παρτίδα 60 δορυφόρων σε τροχιά.

Η SpaceX συνεχίζει να στοχεύει στην επέκταση του Starlink διεθνώς, με δημόσια αρχεία που δείχνουν ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τις σχετικές δημόσιες εγγραφές σε Αυστρία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Χιλή, Κολομβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική και Ισπανία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr