NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το fund των Gates και Bezos επενδύει 1 δισ. σε startups καθαρής ενέργειας

Το fund των Gates και Bezos επενδύει 1 δισ. σε startups καθαρής ενέργειας
Φωτογραφία: Greg Rubenstein
25_01_2021 | 10:27 25_01_2021 | 10:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Χρηματοδότησεις

Το Breakthrough Energy Ventures (BEV), το ταμείο επενδύσεων σε καθαρές τεχνολογίες που υποστηρίζεται από δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων των Bill Gates, Jeff Bezos και Michael Bloomberg, συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για δεύτερη φορά σε τέσσερα χρόνια, για να βοηθήσει τις startups που μπορούν να μειώσουν τις παγκόσμιες εκπομπές.

Έχοντας ιδρυθεί το 2016, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων υποστήριξε 45 αναδυόμενες εταιρείες με το πρώτο δισεκατομμύριο που είχε στη διάθεση του, και τώρα σχεδιάζει να υποστηρίξει μεταξύ 40 και 50 startups.

Ενώ το πεδίο στο οποίο στοχεύει το BEV είναι ευρύ, επικεντρώνεται κυρίως σε «καθαρά» προϊόντα και τεχνολογίες, όπως ο πιο «πράσινος» χάλυβας και το τσιμέντο, οι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και η αποθήκευση ενέργειας.

Για να είναι επιλέξιμη για χρηματοδότηση μια startup από το BEV, θα πρέπει να επιδείξει τεχνολογία που έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις ετήσιες παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο.

Οι παγκόσμιες εκπομπές μετρούν επί του παρόντος περίπου 34 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, εν μέρει χάρη στη μείωση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και της κινητικότητας λόγω της πανδημίας covid-19.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr