NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα αεροσκάφη της Boeing θα πετούν με βιοκαύσιμα μέχρι το 2030

Τα αεροσκάφη της Boeing θα πετούν με βιοκαύσιμα μέχρι το 2030

Η Boeing ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παραδίδει αεροπλάνα ικανά να πετούν στο 100% με βιοκαύσιμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αποκαλώντας τη μείωση των περιβαλλοντικών ζημιών από τα ορυκτά καύσιμα ως «πρόκληση».

Ο στόχος της Boeing σχετίζεται με τη στρατηγική της βιομηχανίας, για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο μισό έως το 2050, σύμφωνα με την ίδια την κατασκευάστρια.

Η Boeing έχει ουσιαστικά μόλις μια δεκαετία για να επιτύχει το στόχο της, λόγω του ότι θα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν από το 2030 συνήθως αναμένεται πως θα παραμείνουν σε λειτουργία έως το 2050.

«Είναι μια τεράστια πρόκληση, είναι η πρόκληση της ζωής μας», δήλωσε στο Reuters ο Διευθυντής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Boeing. «Η αεροπορία δεσμεύεται να διαδραματίσει το ρόλο της για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα».

Οι εμπορικές πτήσεις αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα και περίπου το 12% των εκπομπών από τις μεταφορές, σύμφωνα με στοιχεία του Air Transport Action Group (ATAG).

Η Boeing δεν ξεκινά από το μηδέν. Το 2018, πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική πτήση αεροπλάνου στον κόσμο χρησιμοποιώντας 100% βιοκαύσιμο, σε ένα FedEx Corp 777.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr