NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Huawei θέλει να αποχωρήσει από την αγορά των high-end smartphones, λέει το Reuters

Η Huawei θέλει να αποχωρήσει από την αγορά των high-end smartphones, λέει το Reuters

Η κινεζική Huawei φέρεται να βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες για να πουλήσει τα premium smartphone brand P και Mate, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, μια κίνηση που θα οδηγούσε στην αποχώρηση της από την αγορά των high-end smartphones.

Οι συνομιλίες μεταξύ του μεγαλύτερου κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο και μιας κοινοπραξίας με επικεφαλής επενδυτικές που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Σαγκάης συνεχίζονται εδώ και μήνες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Huawei άρχισε να διερευνά εσωτερικά τη δυνατότητα πώλησης των συγκεκριμένων brands από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μία από τις πηγές. Οι παραδόσεις συσκευών Mate και P Series έφτασαν τα 39,7 δισ. δολάρια μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2019 και του τρίτου τριμήνου του 2020, σύμφωνα με την IDC.

Ωστόσο, η Huawei δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την πώληση και οι συνομιλίες ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν, όπως αναφέρουν οι δύο πηγές, καθώς η εταιρεία προσπαθεί ακόμα να κατασκευάσει εσωτερικά τα chipset Kirin που τροφοδοτούν τα smartphone.

Η Huawei, ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και η Νο.2 κατασκευάστρια smartphone, ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την πώληση του brand Honor σε μια κοινοπραξία 30 αντιπροσώπων με επικεφαλής εταιρεία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Shenzhen.

«Η Huawei έμαθε ότι υπάρχουν αβάσιμες φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την πιθανή πώληση των κορυφαίων εμπορικών σημάτων smartphone», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Δεν υπάρχει καμία αξία σε αυτές τις φήμες. Η Huawei δεν έχει τέτοιο σχέδιο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr