NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Ευρώπη καλεί σε ακρόαση τους CEO των Amazon, Apple, Facebook και Google

Η Ευρώπη καλεί σε ακρόαση τους CEO των Amazon, Apple, Facebook και Google
25_01_2021 | 11:27 25_01_2021 | 11:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

Οι νομοθέτες της ΕΕ κάλεσαν τους επικεφαλής των Amazon, Apple, Facebook και Alphabet (Google) σε ακρόαση, στις 1 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, καθώς προσπαθούν να «ελέγξουν» τις δυνάμεις των τεχνολογικών γιγάντων των ΗΠΑ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους επόμενους μήνες, θα παράσχει συμβουλές σε προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στόχος των οποίων είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και οι επιπρόσθετες ενέργειες γύρω από την αντιμετώπιση των fake news και του επιβλαβούς περιεχομένου.

Ο σκοπός της προγραμματισμένης ακρόασης είναι να υπάρξει επικοινωνία με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων παγκόσμιων εταιρειών «για τα τρέχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και τις μελλοντικές τους ιδέες, καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της μεταβαλλόμενης αγοράς», σημειώνει η σχετική πρόσκληση που επικαλείται το Reuters.

«Η εκδήλωση θα συμβάλει στην προετοιμασία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προσεχείς συζητήσεις σχετικά με πιθανές νέες ρυθμίσεις για τον ψηφιακό τομέα. Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτή η πρόσκληση αφορά μόνο τους Διευθύνοντες Συμβούλους».

Η πρόσκληση ανέφερε ότι οι νομοθέτες είναι πρόθυμοι να αλλάξουν την ημερομηνία σε άλλη ημέρα τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr