NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κλείνει οριστικά το ιστορικό Tucows, ένα από τα πρώτα «app store» στο internet

Κλείνει οριστικά το ιστορικό Tucows, ένα από τα πρώτα «app store» στο internet

Το Tucows Downloads, η ιστορική ιστοσελίδα με τα downloads εφαρμογών, ανακοίνωσε πως κλείνει οριστικά.

«Το Tucows Downloads είχε μια απίστευτη ιστορία», γράφει ο CEO, Elliot Noss. «Είμαστε ευγνώμονες για τους χιλιάδες προγραμματιστές λογισμικού που χρησιμοποίησαν το Tucows για να παρουσιάσουν το λογισμικό τους σε εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας δισεκατομμύρια λήψεις για περισσότερα από 25 χρόνια».

Η υπηρεσία χρονολογείται από το 1993, όταν το Διαδίκτυο ήταν ακόμη στα σπάργανα. Τότε, η λήψη εφαρμογών από τον Ιστό ήταν ακόμα μια καινοτομία και το Tucows εξελίχθηκε σε κορυφαίο προορισμό για δωρεάν και δοκιμαστικές εκδόσεις λογισμικού.

Κατά κάποιο τρόπο, το Tucows Downloads ήταν ένα πρώιμο κατάστημα εφαρμογών. Μπορούσε κάποιος να αναζητήσει χιλιάδες εφαρμογές για Windows, Mac και Linux, να διαβάσει αξιολογήσεις και να βρει προτάσεις. Ωστόσο, ολόκληρη η αγορά έχει αλλάξει με την έλευση του App Store της Apple και την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Από τότε, το επιχειρηματικό μοντέλο της Tucows έχει αλλάξει, μετατρέποντας την περισσότερο σε πάροχο. Είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος καταχωρητής domain στον κόσμο πίσω από την GoDaddy, σύμφωνα με τον Noss.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr