NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι εργαζόμενοι της Google σε όλο τον κόσμο δημιουργούν διεθνή συμμαχία

Οι εργαζόμενοι της Google σε όλο τον κόσμο δημιουργούν διεθνή συμμαχία

Οι εργαζόμενοι της Google ανακοίνωσαν πως προχωρούν στη δημιουργία μιας «παγκόσμιας συμμαχίας».

Ο συνασπισμός, που φέρει την ονομασία Alpha Global, αποτελείται από 13 διαφορετικά συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας.

Η ανακοίνωση έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ και τον Καναδά ίδρυσαν την Alphabet Workers Union (AWU). Το AWU έφτασε από 230 μέλη σε περισσότερα από 700, μέσα σε μια εβδομάδα από τη δημιουργία του.

Το Alpha Global είναι συνδεδεμένο με το UNI Global Union, μια ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων που εκπροσωπεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στην Amazon.

«Γνωρίζουμε ότι η οργάνωση για δικαιοσύνη σε μια παγκόσμια εταιρεία όπως η Alphabet δεν σταματά στα εθνικά σύνορα», δήλωσε ο Parul Koul, εκτελεστικός πρόεδρος του Alphabet Workers Union και μηχανικός λογισμικού της Google. «Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να ενωθούμε με τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες. Σε έναν κόσμο όπου η ανισότητα διαλύει, οι κοινωνίες και οι εταιρείες μας συσσωρεύουν περισσότερη επιρροή από ποτέ, η ανάκτηση της εξουσίας μας μέσω των συνδικάτων μας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr