NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι επενδύσεις σε διαστημικές εταιρείες σημείωσαν ρεκόρ 8,9 δισ. δολαρίων, παρά τον Covid

Οι επενδύσεις σε διαστημικές εταιρείες σημείωσαν ρεκόρ 8,9 δισ. δολαρίων, παρά τον Covid

Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε εταιρείες που επικεντρώνουν στην αγορά του διαστήματος έθεσαν νέο ετήσιο ρεκόρ την περσινή χρονιά, ξεπερνώντας τους φόβους ότι ο Covid-19 θα σταματούσε την ορμή της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Space Capital.

«Με άλλα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν το 4ο τρίμηνο, το 2020 ήταν ένα έτος ρεκόρ για τις εταιρείες διαστημικής υποδομής, με τα 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν», έγραψε ο διευθυντής της Space Capital, Chad Anderson. «Παρά τις προσδοκίες ότι οι υποδομές θα πλήττονταν περισσότερο από την πανδημία, το 2020 αποδείχθηκε έτος ρεκόρ».

Εκτός από τις επενδύσεις ρεκόρ, υπήρξαν επίσης 24 exit για εταιρείες διαστημικής υποδομής το 2020, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν αξία 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Σχεδόν όλα τα exit στην υποδομή κατά την τελευταία δεκαετία έχουν τη μορφή εξαγορών», έγραψε ο Anderson.

Επιπλέον, η έκθεση της Space Capital υπογραμμίζει τις «επιταχυνόμενες διαστημικές φιλοδοξίες» της Amazon και της Microsoft ως «μία από τις ιστορίες του 2020 που έχουμε παραβλέψει και τις οποίες αναμένουμε να έχουν σημαντικό αντίκτυπο από το 2021 και μετά.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr