NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ιαπωνική εταιρεία θα διαθέσει «έξυπνα γυαλιά» που διορθώνουν τη μυωπία

Ιαπωνική εταιρεία θα διαθέσει «έξυπνα γυαλιά» που διορθώνουν τη μυωπία

Η ιαπωνική εταιρεία Kubota Vision σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση των έξυπνων γυαλιών της που αντιμετωπίζουν τη μυωπία σε ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το Kubota Glasses προβάλουν μια εικόνα από το φακό των γυαλιών στο μάτι του χρήστη, η οποία ρυθμίζει την απόσταση μεταξύ του κερατοειδούς και του αμφιβληστροειδούς. Η μυωπία είναι μια διαθλαστική διαταραχή της όρασης και εμφανίζεται όταν το μήκος του ματιού είναι πολύ μεγάλο, φέρνοντας τον κερατοειδή και τον αμφιβληστροειδή πολύ μακριά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα θολή όραση.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, μια κλινική μελέτη που διεξήχθη στις αρχές του 2020 σε 12 νεαρούς ενήλικες ηλικίας 21 έως 32 ετών διαπίστωσε ότι η προβολή εικόνων στα μάτια των ατόμων οδήγησε σε μείωση του μήκους. Η Kubota είπε ότι η χρήση των γυαλιών για 60 έως 90 λεπτά την ημέρα διορθώνει τη μυωπία.

Σε ένα δελτίο τύπου της 24ης Αυγούστου 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία μια κλινική μελέτη που επιβεβαίωσε ότι τα ευρήματα της αρχικής μελέτης θα μπορούσαν να αναπαραχθούν με μια φορητή συσκευή - τα έξυπνα γυαλιά. Στη συνέχεια, στις 16 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το πρώτο πρωτότυπο.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να διεξάγει περαιτέρω κλινικές μελέτες για να επαληθεύσει τις αλλαγές στο μήκος των ματιών που προκαλούνται από την προβολή της εικόνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανέφερε επίσης ότι εργάζεται για βελτιώσεις στο σχεδιασμό προϊόντων και σκοπεύει να πραγματοποιήσει επιπλέον κλινικές μελέτες για κανονιστικές εγκρίσεις.

Σε αυτές τις περαιτέρω κλινικές δοκιμές, η Kubota θα προσπαθήσει επίσης να προσδιορίσει πόσο διαρκεί η διόρθωση αφού ο φορέας χρησιμοποιεί τα έξυπνα γυαλιά, καθώς και πόσες ημέρες συνολικά πρέπει να φορεθούν για να διορθωθεί μόνιμα η μυωπία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Kubota θα πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές σε περίπου 25 άτομα στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να κυκλοφορεί τα έξυπνα γυαλιά σε ασιατικές αγορές - συμπεριλαμβανομένων της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας - το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr