NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί δεν είναι έτοιμοι για την επόμενη πανδημία

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί δεν είναι έτοιμοι για την επόμενη πανδημία

Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου είναι ελάχιστα προετοιμασμένες για την επόμενη πανδημία παρά την αυξημένη ανταπόκριση στον Covid-19, προειδοποίησε μια ανεξάρτητη έκθεση.

Ο Jayasree K Iyer, εκτελεστικός διευθυντής του ολλανδικού Access to Medicine Foundation, ενός μη μη κερδοσκοπικού οργανισμού, υπογράμμισε το ξέσπασμα του ιού Nipah στην Κίνα, που παρουσιάζει ποσοστό θνησιμότητας έως και 75% και αποτελεί και έναν από τους μεγάλους κινδύνους για μια νέα πανδημία.

«Ο ιός Nipah είναι μια άλλη αναδυόμενη μολυσματική ασθένεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία», είπε. «Ο Nipah θα μπορούσε να χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή. Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι μια ανθεκτική στα φάρμακα λοίμωξη».

ο Nipah μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εγκεφαλίτιδα και έχει ποσοστό θνησιμότητας 40% έως 75%, ανάλογα με το πού λαμβάνει χώρα η επιδημία. Ένας είδους νυχτερίδων είναι ο φυσικός του ξενιστής. Κρούσματα στο Μπαγκλαντές και την Ινδία συνδέονται πιθανότατα με την κατανάλωση χυμού φοίνικα.

Είναι μία από τις μολυσματικές ασθένειες που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει ως κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς υπάρχουν μηδενικά έργα στις φαρμακευτικές, σύμφωνα με την έκθεση του ιδρύματος. Περιλαμβάνεται επίσης ο RVF, συχνός στην υποσαχάρια Αφρική, μαζί με τους Mers και Sars - αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από κορονοϊούς και έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά θανάτου από το Covid-19.

Η έκθεση τονίζει ότι παρά τα χρόνια προειδοποιήσεων, που έλεγαν ότι οι νέοι κορονοϊοί ήταν πιθανό να προκαλέσουν μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς και η κοινωνία γενικότερα, δεν ήταν προετοιμασμένη για την πανδημία Covid-19.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr