NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ευρώπη καλεί σε «συμμαχία» με τις ΗΠΑ για την «συγκράτηση» του Big Tech

Η Ευρώπη καλεί σε «συμμαχία» με τις ΗΠΑ για την «συγκράτηση» του Big Tech

​Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέτρεψε τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να «συγκρατήσει την τεράστια δύναμη» του Big Tech.

Η Ursula von der Leyen είπε ότι οι Βρυξέλλες θέλουν από τους γίγαντες των κοινωνικών μέσων να αποκαλύψουν πώς λειτουργούν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και οι αλγόριθμοί «επειδή δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αποφάσεις που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη δημοκρατία μας λαμβάνονται μόνο από προγράμματα υπολογιστών».

Η Von der Leyen είπε ότι η απόφαση του Twitter να μπλοκάρει τον λογαριασμό του Donald Trump νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν «σοβαρή παρέμβαση στην ελευθερία της έκφρασης». Τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες «δεν πρέπει να βασίζονται μόνο στους εταιρικούς κανόνες», αλλά οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να δημιουργήσουν ένα «νομικό πλαίσιο για εκτεταμένες αποφάσεις».

Η κ. Von der Leyen προέτρεψε τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να συμμετάσχει στις προσπάθειες της ΕΕ, μετά από τις τεταμένες σχέσεις με τον Trump σχετικά με τη ρύθμιση των κυριότερων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ.

«Θέλω να προσκαλέσω τους φίλους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες μας. Μαζί θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο κανόνων για την ψηφιακή οικονομία», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr