NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​Το μέλλον της γεωργίας και της δασοκομίας: τάσεις και επιπτώσεις στην ασφάλεια και την υγεία

​Το μέλλον της γεωργίας και της δασοκομίας: τάσεις και επιπτώσεις στην ασφάλεια και την υγεία

Μια νέα έκθεση παρέχει μια συνοπτική εικόνα των πορισμάτων του έργου διερεύνησης προοπτικών του EU-OSHA σχετικά με τις οργανωτικές και τεχνολογικές αλλαγές που αντιμετωπίζει ο τομέας της γεωργίας και της δασοκομίας, καθώς και τις συνακόλουθες προκλήσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ).

Παραδοσιακά, ο τομέας καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων στην Ευρώπη, καθώς πολλοί εργαζόμενοι δεν προστατεύονται επαρκώς ή δεν προστατεύονται καθόλου από τους κανονισμούς ΕΑΥ. Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τα χαμηλά γεωργικά εισοδήματα, η αργή υιοθέτηση έξυπνων και ασφαλέστερων τεχνολογιών και η απουσία νοοτροπίας πρόληψης αποτελούν παράγοντες που συντελούν σε αυτό.

Οι κίνδυνοι επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στον γεωργικό και τον δασοκομικό τομέα της Ευρώπης απειλούν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Η δημοσίευση αυτή εξετάζει τις προκλήσεις ΕΑΥ που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Διερευνά τις νέες και αναδυόμενες ευκαιρίες και κινδύνους –που προκύπτουν, για παράδειγμα, από την εμφάνιση τεχνολογιών έξυπνης γεωργίας και την κλιματική αλλαγή– και τις επιπτώσεις τους για την ΕΑΥ. Αναλύονται κοινωνικοοικονομικά θέματα και εξετάζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας για τη διαχείριση της ΕΑΥ και την προσαρμογή στις κοινωνικές πιέσεις και στις εξελίξεις της αγοράς εργασίας.

Τα πορίσματα επισημαίνουν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άτυπες πρακτικές απασχόλησης που συνήθως ακολουθούνται στον τομέα αυτό και η έλλειψη ενός διαφανούς και ισχυρού μηχανισμού υποβολής στοιχείων σχετικά με ατυχήματα και ασθένειες. Τέλος, διατυπώνονται διάφορες συστάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που εντοπίστηκαν και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του τομέα και για τη χάραξη μελλοντικής πολιτικής.

 Το μέλλον της γεωργίας (en) (5.23 MB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr