NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Biden βάζει «ντόπια» ηλεκτρικά στη θέση 645.000 συμβατικών κρατικών οχημάτων

Ο Biden βάζει «ντόπια» ηλεκτρικά στη θέση 645.000 συμβατικών κρατικών οχημάτων

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει ολόκληρο τον ομοσπονδιακό στόλο των ΗΠΑ με ηλεκτρικά οχήματα, κατασκευασμένα εντός της χώρας.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός στόλος αποτελείται από πάνω από 645.000 οχήματα, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση Federal Fleet. Αυτό περιλαμβάνει 245000 μηχανοκίνητα οχήματα, 173000 στρατιωτικά οχήματα και 225000 ταχυδρομικά οχήματα.

Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης, αλλά μόνο η δέσμευση. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου.

Ορισμένα ομοσπονδιακά οχήματα ενδέχεται να αποφύγουν την άμεση αντικατάσταση και ορισμένα εξειδικευμένα οχήματα θα απαιτούν αναμφίβολα περισσότερη ανάπτυξη προτού να είναι έτοιμα να ηλεκτροδοτηθούν.

Όμως, η μαζική χρήση ηλεκτρικών οχημάτων θα επιφέρει μακροπρόθεσμα σημαντική εξοικονόμηση κόστους στα καύσιμα και τη συντήρηση για την αμερικανική κυβέρνηση, ειδικά σε οχήματα που παρουσιάζουν αυξημένη χρήση.

Ο υπουργός μεταφορών του Biden, Pete Buttigieg, εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να προωθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα, δηλώνοντας ότι θέλει να βάλει «εκατομμύρια» ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους των ΗΠΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr