NEWSFLASH...
ανάγνωση

Η ΔΕΘ από την οπτική του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Η ΔΕΘ από την οπτική του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημειώνουν εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου προάγει την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία και στέλνει σαφές μήνυμα για το όραμα, τις συνεργασίες και τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βασίλης Καφάτος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπιρτούνιας βλέπουν την ΔΕΘ ως άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλης, την ανάπτυξή της και το επιχειρείν.

Νικόλαος Μπακατσέλος: Πυλώνας ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος

Nikolaos_Bakatselos_a.jpg?mtime=20210131184136#asset:241903

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως θεσμός, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, την κοινωνία και την οικονομία της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας την σημείο οικονομικής και πολιτικής αναφοράς και αφετηρία εκκίνησης του οικονομικού έτους.

Η ΔΕΘ αποτελεί διαχρονικά κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της πόλης, αλλά και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, στέλνοντας σαφές μήνυμα για το όραμα, τις συνεργασίες και τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα και η αναγκαστική ψηφιακή μετάβαση της έκθεσης, το 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν άλλαξε τον χαρακτήρα και την σπουδαιότητα της, αναδεικνύοντας την νέα «κανονικότητα» αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς στο μέλλον.

Έκθεση-σταθμό αποτέλεσε το 2018, η 83η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με έμφαση στην Τεχνολογία και την Καινοτομία ως αιχμή του δόρατος, των αμερικανικών εταιρειών που συμμετείχαν, χάραξε τον δρόμο για το πού πρέπει να στηριχθεί το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας μας, ώστε να μπορέσει να ενδυναμώσει τον εξωστρεφή προσανατολισμό και να φέρει βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και ευημερία.

Η Ελλάδα έχοντας μία σταθερή οικονομία, διασφαλίζει την ταχύτερη ανάπτυξη και ισχυροποίηση της, εξέλιξη που θα της επιτρέψει να διαδραματίσει τον ηγετικό ρόλο που της αναλογεί στα Βαλκάνια αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΘ και η δυναμική εξέλιξή της θα παίξει αποφασιστικό ρόλο.

Βασίλης Καφάτος: Πλατφόρμα παρουσίασης επιχειρήσεων, καινοτομιών και νέων προϊόντων

Vasilis_Kafatos_a.jpg?mtime=20210131184504#asset:241905

Η ΔΕΘ είναι βαθιά χαραγμένη στην ιστορία της πόλης και του επιχειρείν. Αποτελεί σημαντικό θεσμό για το οικονομικό, επιχειρηματικό, αλλά και κοινωνικο-πολιτιστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η συμβολή της ΔΕΘ στην ελληνική οικονομία, στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας είναι διαχρονική. Όλες αυτές τις δεκαετίες, αποτελεί πλατφόρμα για την παρουσίαση επιχειρήσεων, καινοτομιών, νέων προϊόντων, αλλά και την σύναψη συνεργασιών.

Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε σημείο εκκίνησης για μια βαθύτερη, πολυεπίπεδη σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για περαιτέρω επιχειρηματική σύμπλευση των δύο χωρών. Η αμερικανική παρουσία στην έκθεση, διεύρυνε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την περιοχή και δημιούργησε προσδοκίες για αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα, κυρίως σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Δύο χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι οι προσδοκίες αυτές επιβεβαιώνονται, με σοβαρές αμερικανικές ιδιωτικές επενδύσεις που δημιουργούν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και συμβάλουν στην ώθηση που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Το 2020, λόγω των νέων συνθηκών της πανδημίας του covid-19, η ΔΕΘ επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, ευελιξία και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της νέας κανονικότητας, χαράζοντας τον δρόμο των υβριδικών και ψηφιακών εκδηλώσεων.

Ηλίας Σπυρτούνιας: Αιχμή του δόρατος για την περιφερειακή ανάπτυξη

Elias_Spirounias_a.jpg?mtime=20210131185005#asset:241907

Η ΔΕΘ αποτελεί παραδοσιακά για τη Θεσσαλονίκη, ορόσημο για την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία. Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις και πρωτοβουλίες κατά τη διάρκειά της, θεωρούνται πόλος έλξης για επιχειρηματίες και επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν οικονομικά στη χώρα μας και την Βόρεια Ελλάδα.

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετείχε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οργανώνοντας πάντα το Αμερικανικό περίπτερο που αποτελούσε τον κύριο πόλο επισκεψιμότητας της έκθεσης. Η ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της είναι αναγκαία ιδιαίτερα σήμερα σε μία εποχή που οι εμπορικές εκθέσεις αναπροσανατολίζονται και αποκτούν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα με κυρίαρχο άξονα τις νέες τεχνολογίες.

Το Επιμελητήριο μας διαγνώσκοντας την ανάγκη αυτή επανήλθε δυναμικά στη 83η ΔΕΘ, όταν τιμώμενη χώρα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, διοργανώνοντας ένα μοναδικό για την ιστορία της έκθεσης αμερικανικό περίπτερο στο οποίο εκτός των συμμετοχών εταιριών-κολοσσών, όπως Microsoft, Google, Pfizer, Cisco, IBM, Coca Cola, Deloitte, κ.ά. οργανώσαμε ένα παράλληλο πρόγραμμα 70 και πλέον στρογγυλών θεματικών συζητήσεων και παρουσιάσεων.

Η ΔΕΘ έχει όλες τις προϋποθέσεις, εφόσον εκσυγχρονιστεί, να συνεχίσει να λειτουργεί ως αιχμή του δόρατος για την περιφερειακή ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και να συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση του τοπικού και εγχώριου παραγωγικού συστήματος καθώς και στην αύξηση της ελκυστικότητας της πόλης διεθνώς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr