NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Μια άλλη ΕΡΤ

The Unkeeper: Μια άλλη ΕΡΤ

Μας εκπλήσσει δηλώνοντας ότι είναι η τηλεοπτική έκπληξη της χρονιάς. Πού το στηρίζει; Στη νέα έρευνα της MARC για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης διερευνώντας τα αισθήματα της κοινής γνώμης για τον νέο ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ και τα νέα ψυχαγωγικά προγράμματά της (18 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 4 Ιανουαρίου 2021).

Επτά στους δέκα πολίτες και μάλιστα ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης πλέκουν το εγκώμιο της ΕΡΤ για τη θεαματική της αλλαγή τους τελευταίους 12 μήνες.

Το 72,8% των πολιτών δηλώνουν ότι η ΕΡΤ έχει βελτιωθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο, ενώ επιπλέον το 65,1% εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη συνολική εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 50,6% πριν από ένα χρόνο. Έχει, δε, μεγάλο ενδιαφέρον ότι τη διαπίστωση αυτή την κάνουν οι πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους προέλευσης.

Η ΕΡΤ στην έρευνα χαρακτηρίζεται «σοβαρή» από το 87,9% των πολιτών, «ποιοτική» από το 83%, «σύγχρονη» από το 63,5% και «αντικειμενική και αξιόπιστη» από το 61,1%.

Τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, το 40,9% όσων τα παρακολουθούν, έστω και περιστασιακά, δηλώνουν ότι συγκριτικά με το παρελθόν η δημόσια τηλεόραση είναι «πιο αντικειμενική, πλουραλιστική και ουδέτερη» έναντι μόλις του 7,4% που απαντούν το αντίθετο.

Το 75,2% των πολιτών απαντούν απερίφραστα ότι το ψυχαγωγικό της πρόγραμμα έχει βελτιωθεί τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το 63,2% των ερωτηθέντων αναδεικνύουν ως μεγάλο πλεονέκτημα της ΕΡΤ το ψυχαγωγικό της πρόγραμμα, όταν το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 43,1% προ έτους.

Ιδιαίτερη απήχηση, τέλος, φαίνεται να έχει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, την οποία γνωρίζει το 59,1% των πολιτών (από 34,2% τον προηγούμενο Μάιο), με τη συντριπτική πλειονότητα (86,6%) να δηλώνουν ικανοποιημένοι από το πλούσιο περιεχόμενό της.

Να προσθέσουμε εμείς την έκπληξη που λέγεται ΕΡΤ 3. Στην prime time zοne σου ρίχνει κάτι ντοκιμαντέρ που τρίβεις τα μάτια σου και δεν γυρίζεις κανάλι. Μπράβο και πάλι μπράβο. Για την άλλη έκπληξη της χρονιάς που είναι η ΕΡΤ 2 ένα μόνο θα πούμε, επιτέλους σταθερό πρόγραμμα με καθαρό πολιτιστικό περιεχόμενο.

Αυτό που όλοι φοβόμαστε είναι ότι η ΕΡΤ πάντα τρώγεται εκ των έσω και αυτό θα χρειαστεί να προσέξει η διοίκηση.

Ανακοινώθηκαν οι νέες ακροαματικότητες των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας για το διάστημα από 30/11/2020 έως 10/01/2021. Στο Top 10 δύο ενημερωτικοί και 8 μουσικοί σταθμοί με κυρίαρχο το ελληνικό ρεπερτόριο: (1) ΣΚΑΪ 100.3 (2) Μελωδία 99.2 (3) Easy 97.2 (4) Real 97.8 (5) Red 96.3 (6) Δίεση 101.3 (7) Rock FM 96.9 (8) Ρυθμός 94.9 (9) Sfera 102.2 (10) Δρόμος 89.8. Ένα ραδιόφωνο που όλο κινείται προς το διαδίκτυο.

Νέα εταιρική ταυτότητα για την BOUSSIAS που κάτω από ένα brand, μία εικόνα, μία φωνή: Ένας νέος κύκλος ξεκινάει ανακοινώνουν. Η BOUSSIAS, ηγέτιδα εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας, επανακαθορίζεται και ισχυροποιεί το brand της μέσα από όλα τα προϊόντα εκδόσεων, βραβείων και συνεδρίων, παρουσιάζοντας τη νέα της εταιρική ταυτότητα όπου το (Ο) γίνεται κόκκινο στο brand

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ). Την περασμένη Παρασκευή διεξήχθη η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης και διεξήχθησαν εκλογές για τη συμπλήρωση του Δ.Σ. της Ένωσης το οποίο στη συνέχεια συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Αλ. Σκαναβής (Ελ. Τύπος), Γραμματέας ο Τάσος Μπούρας (Sport Day), αντιπρόεδρος ο Κ. Γέρου (Star), ταμίας ο Κ. Γκαβούνας (Ο Λόγος) και μέλος ο Ι. Φιλιππάκης (Δημοκρατία, Espresso, ΕΣΤΙΑ). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Δ. Στεφανάκης (Φως των Σπορ) και Γ. Μιχαλόπουλος (Ελ. Ωρα).

"Το νέο Δ.Σ. των εκδοτών θα συνεχίσει τις επαφές με την κυβέρνηση για την ανάγκη ενίσχυσης του Τύπου. Επίσης, στόχος της Ένωσης είναι η αλλαγή του καταστατικού για τη διεύρυνση της ΕΙΗΕΑ με την εγγραφή και εκδοτών εβδομαδιαίων εφημερίδων. Με τον Σκαναβή όλα αυτά;

Προσωρινός πρόεδρος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου. Γιατί όχι μόνιμος θα πούμε εμείς. Αλλά, έρχονται πολλές αλλαγές εκεί.

Από τον Δορυφόρο Μονάχου κυκλοφόρησε έντυπο-αφιέρωμα στην "Ελληνική εκπομπή του Μονάχου", την εκπομπή που συνόδευσε για δεκαετίες τους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Στην έκδοση φιλοξενείται άρθρο του Γιώργου Παππά, συνεντεύξεις με τους πρώην διευθυντές του προγράμματος Κώστα Πετρογιάννη και Ελένη Ηλιάδου καθώς και με τον αθλητικό συντάκτη της εκπομπής Ασημάκη Χατζηνικολάου. Σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Λέτε να τελειώσει το μαρτύριο της Ναυτεμπορικής στις 3 Μαρτίου; Οι προσφορές στους 3 πλειστηριασμούς που ανακοίνωσε η Ειδική Διαχείριση θα κατατεθούν έως τις 4 Μαρτίου και αφορούν στα κτίρια της “Ναυτεμπορικής”, το πιεστήριο, την εφημερίδα, την ιστοσελίδα (naftemporiki.gr) καθώς και μια ιστοσελίδα τεχνολογίας.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr