NEWSFLASH...
ανάγνωση

Ο ενεργειακός ηγέτης που τροφοδοτεί τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης

Ο ενεργειακός ηγέτης που τροφοδοτεί τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης
02_02_2021
epixeiro icon

​Μια από τις εταιρείες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ο πάροχος ενέργειας ZeniΘ. Αν και το συγκεκριμένο brand βρίσκεται στην αγορά τα τελευταία χρόνια, «κουβαλάει» μια ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στο millenium και μας επιστρέφει στο σήμερα, παρέχοντας μας υπηρεσίες που φτάνουν στο... ζενίθ.

Από το 2000...

Στο μακρινό, πια, 2000, με την ίδρυση των E.Π.Α Θεσσαλονίκης Α.Ε. και E.Π.Α Θεσσαλίας, ξεκινά η χρήση φυσικού αερίου στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, και ολόκληρης της περιφέρειας Θεσσαλίας αντίστοιχα. Το 2016, πραγματοποιείται η διαδικασία διαχωρισμού δραστηριοτήτων διανομής και προμήθειας, με την ίδρυση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ - η οποία αναλαμβάνει τη διανομή.

Τον Ιανουάριο του 2017 έρχεται η συνένωση, με την ίδρυση της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς η εταιρεία κάνει το μεγάλο βήμα και μπαίνει στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελώντας, έτσι, τον πρώτο πάροχο ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες τόσο ρεύματος όσο και φυσικού αερίου.

Κάπου εκεί, έρχεται και το όνομα ZeniΘ. Και αν κάτι ξεχωρίζει μέσα σε αυτό είναι φυσικά ο κολοσσός Eni, η ιταλική πολυεθνική πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει την έδρα της στη Ρώμη, θεωρείται από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και έχει δραστηριότητες σε 79 χώρες. Από το καλοκαίρι του 2018, λοιπόν, μοναδικός μέτοχος της ΖενίΘ, στο 100%, είναι ο συγκεκριμένος κολοσσός.

Η ΖενίΘ σχετίζεται άμεσα όχι μόνο με την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά - ως μια εταιρεία που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της συμπρωτεύουσας - και με την ίδια τη ΔΕΘ. Παίρνοντας ως παράδειγμα τα τελευταία χρόνια, το 2018 έκλεψε τις εντυπώσεις στην 83η ΔΕΘ, με τους δύο πυλώνες, ο ένας με φυσικό αέριο και ο άλλος με ηλεκτρικό ρεύμα, στο πίσω μέρος του περιπτέρου της. Έναν χρόνο μετά, το 2019, στην 84η ΔΕΘ, γιόρτασε την 20ετη παρουσία της στην ελληνική αγορά ενέργειας.

...στο ζενίθ

Σήμερα, πρωταρχικός στόχος της ΖενίΘ είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας στους πελάτες της, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Μέσα από συνδυαστικά προϊόντα και υπηρεσίες ρεύματος, αλλά και φυσικού αερίου, καλύπτει τις ανάγκες κάθε πελάτη, τόσο σε οικιακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Mε συνέπεια και υπευθυνότητα «χτίζει» μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση διάρκειας.

Η ΖενίΘ προσφέρει λύσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και στη βιομηχανία, με εξατομικευμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στα συγκεκριμένα ενεργειακά χαρακτηριστικά κατανάλωσης κάθε εγκατάστασης και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μετά από ανάλυση του εκάστοτε ενεργειακού προφίλ, προχωρά στη διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής πρότασης για την εκάστοτε επιχείρησης.

Αξίζει κανείς να σταθεί στο φυσικό αέριο και τα οφέλη του. Η χρήση του στην βιομηχανία απαλλάσσει τον πελάτη από την ανάγκη διατήρησης αποθηκευτικών χώρων (δεξαμενών) και συνεχούς παραγγελίας καυσίμου, καθώς διασφαλίζεται η συνεχής και αδιάλειπτη παροχή του, αλλά και από την ανάγκη προθέρμανσης του καυσίμου (οικονομία ενέργειας), δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα της δραστικής μείωσης συντήρησης του εξοπλισμού (απουσία τέφρας).

Ο πελάτης που επιλέγει ένα οικολογικό καύσιμο όπως το φυσικό αέριο, προσφέρει εμπράκτως στον αγώνα ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας το «πρόσωπο» της εταιρείας προς το κοινωνικό σύνολο και την αγορά. Επιπλέον, η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια από τις ενδείξεις του μετρητή και ο λογαριασμός πληρώνεται μετά την κατανάλωσή του. Η παρεχόμενη Θερμογόνος Δύναμη του φυσικού αερίου διασφαλίζεται από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς και δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να προγραμματίζει την παραγωγική του διαδικασία με πραγματικά δεδομένα επιτυγχάνοντας υψηλούς βαθμούς απόδοσης.

Η διείσδυση του φυσικού αερίου στη βιομηχανία παρουσίασε σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Θεσσαλία. Αυτό επετεύχθη χάρη στις προσπάθειες της ZeniΘ στη συστηματική προσέγγιση των ενδιαφερομένων πελατών για την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της χρήσης του.

Περισσότερες πληροφορίες για για όλα τα προϊόντα της ΖενίΘ είναι διαθέσιμες στο www.zenith.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr