NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Με φορολογία 2 δισ. δολαρίων τον χρόνο «απειλείται» ο Jeff Bezos

Με φορολογία 2 δισ. δολαρίων τον χρόνο «απειλείται» ο Jeff Bezos

​Οι νομοθέτες στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσιγκτον προτείνουν φόρο 1% επί του πλούτου άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ότι ο προτεινόμενος νέος φόρος αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας μείωσης της ανισότητας.

Ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στο Σιάτλ, Noel Frame, ο οποίος προωθεί το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι οι πολίτες χαμηλού εισοδήματος στην πολιτεία πληρώνουν επί του παρόντος το 18% σε κρατικούς φόρους, ενώ το «top» 1% πληρώνει μόλις το 6% του εισοδήματός του.

«Έχουμε μια φορολογική νομοθεσία που είναι εντελώς άνιση», δήλωσε ο Frame. «Απλώς δεν πιστεύω ότι είναι πλέον αποδεκτή».

Ο Frame είπε στο ABC News ότι «στην πραγματικότητα δεν αφορά τους ίδιους, αφορά τους εργαζόμενους της Ουάσιγκτον που τώρα πληρώνουν δυσανάλογα για κοινοτικές επενδύσεις όπως η δημόσια εκπαίδευση, η δημόσια υγεία κτλ».

Εάν περάσει το νομοσχέδιο, θα σημαίνει ότι ο Jeff Bezos, ο επικεφαλής της Amazon που έχει σήμερα αξία περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα οφείλει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε φόρο.

Η συγκεκριμένη πολιτεία φιλοξενεί μερικούς από τους σημαντικότερους δισεκατομμυριούχους της Αμερικής και δύο από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr