NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Το Apple Watch μπορεί να προβλέψει τον COVID-19 μια εβδομάδα πριν από τα τεστ

Το Apple Watch μπορεί να προβλέψει τον COVID-19 μια εβδομάδα πριν από τα τεστ
11_02_2021 | 14:09 11_02_2021 | 14:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

​Μια νέα μελέτη από ερευνητές του νοσοκομείου Mount Sinai που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Medical Internet Research" διαπίστωσε ότι το Apple Watch μπορεί αποτελεσματικά να προβλέψει μια θετική διάγνωση COVID-19 έως και μία εβδομάδα πριν από τα ρινικά PCR τεστ.

Η έρευνα «Warrior Watch Study» χρησιμοποίησε μια ειδική εφαρμογή για Apple Watch και iPhone και περιελάβανε συμμετέχοντες από το προσωπικό του Mount Sinai. Απαίτησε από αυτούς να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων υγείας, ζητώντας τους να συμπληρώνουν και μια ημερήσια έρευνα για πιθανά συμπτώματα και άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του άγχους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, η ερευνητική ομάδα προσκάλεσε «αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη» να συμμετάσχουν και συνέλεξαν δεδομένα για αρκετούς μήνες. Το κύριο βιομετρικό σήμα που παρακολούθησαν οι συγγραφείς ήταν η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), που αποτελεί βασικό δείκτη καταπόνησης στο νευρικό σύστημα ενός ατόμου. Αυτές οι πληροφορίες συνδυάστηκαν με πληροφορίες σχετικά με συμπτώματα που σχετίζονται με το COVID-19, όπως πυρετός, πόνος, ξηρός βήχας, γαστρεντερικά προβλήματα και απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Η μελέτη Warrior Watch δεν ήταν μόνο ικανή να προβλέψει κρούσματα έως και μια εβδομάδα πριν από τα τεστ που έδιναν επιβεβαιωμένες διαγνώσεις, αλλά να αποκαλύψει ότι τα πρότυπα HRV των συμμετεχόντων ομαλοποιήθηκαν αρκετά γρήγορα μετά τη διάγνωση, επιστρέφοντας στο φυσιολογικό περίπου μία έως δύο εβδομάδες μετά τα θετικά τεστ.

Όσον αφορά στο που θα μπορούσε να οδηγήσει η μελέτη, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων και στην απομόνωση ατόμων από άλλους που διατρέχουν κίνδυνο. Το πιο σημαντικό, να παρέχει μια εξ αποστάσεως διαδικασία, επιτρέποντας στους φροντιστές να προβλέψουν ή να εντοπίσουν ένα κρούσμα COVID-19 χωρίς καν να κάνουν φυσική εξέταση ή τεστ, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη λήψη προληπτικών μέτρων σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου.

Η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επεκταθεί για να εξετάσει ποιο άλλο wearable όπως το Apple Watch και ποιοι ενσωματωμένοι αισθητήρες μπορούν να μας πουν για άλλες επιπτώσεις του COVID-19 στην υγεία των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων όπως ο ύπνος και η σωματική δραστηριότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr