NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Φορολόγηση στις διαδικτυακές διαφημίσεις φέρνει το Maryland - 250 εκατ. τον χρόνο

Φορολόγηση στις διαδικτυακές διαφημίσεις φέρνει το Maryland - 250 εκατ. τον χρόνο

Οι νομοθέτες του αμερικανικού Maryland προχωρούν με την φορολόγηση των διαδικτυακών διαφημίσεων, για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, που θα καταβάλλεται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Facebook και η Google. Ο φόρος έχει προγραμματιστεί να καλύψει το κόστος ενός ολοκληρωμένου και ακριβού μέτρου για τη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Το Maryland General Assembly, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, υπερέβη το βέτο του Ρεπουμπλικανικού Κυβερνήτη Larry Hogan για τη φορολογία. Οι νομοθέτες ψήφισαν επίσης να παρακάμψουν το βέτο του Hogan για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπεται να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Ο Γερουσιαστής James Rosapepe από τους Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι το μέτρο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος, ώστε να οδηγήσει τις ακμάζουσες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους.

«Αν δεν εκσυγχρονίσουμε το φορολογικό μας σύστημα, εάν δεν διασφαλίσουμε ότι οι νέοι νικητές στη νέα οικονομία πληρώνουν φόρους όπως κάθε μικρή επιχείρηση στην Main Street στο Maryland, θα είμαστε σε βαθιά προβλήματα», είπε ο Rosapepe .

Το φορολογικό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε 30 ημέρες, αλλά οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι συμφωνούν ότι μια δικαστική πρόκληση είναι πιθανή. Το νομοσχέδιο διπλασιάζει επίσης τον κρατικό φόρο στα τσιγάρα από 2 $ σε 3,75 $ ανά πακέτο και προσθέτει έναν νέο φόρο στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Οι αντίπαλοι λένε ότι το μέτρο θα αυξήσει το κόστος για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υποστηρίζουν ότι ο φόρος στις ψηφιακές διαφημίσεις παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο περί φορολογικής ελευθερίας του Διαδικτύου, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις κατά του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και άλλους ομοσπονδιακούς νόμους.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο φόρος θα μπορούσε να «βάλει» στα ταμεία της πολιτείας περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το μέτρο, το οποίο θα απαιτεί από τις εταιρείες να υποβάλουν φορολογική δήλωση στο κράτος, επιβάλλει φόρο βάσει των παγκόσμιων ετήσιων ακαθάριστων εσόδων για εταιρείες που έχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο φορολογικός συντελεστής θα είναι 2,5% για επιχειρήσεις με ακαθάριστα ετήσια έσοδα 100 εκατομμυρίων $ ή περισσότερο. 5% για εταιρείες με έσοδα 1 δισεκατομμυρίου $ και άνω. 7,5% για εταιρείες με έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άνω και 10% για εταιρείες με έσοδα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άνω.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr